Badantă din Italia, moștenitoare a unei averi de milioane de euro. Bătrâna i-a lăsat tot ce avea

O italiancă în vârstă de 95 de ani, domiciliată în Ancona, regiunea Marche, a decis să-și lase toată averea, în valoare de milioane de euro, îngrijitoarei și partenerului acesteia, ceea ce a stârnit nemulțumirea rudelor, care nu sunt de acord cu distribuirea averii.

Acuzațiile aduse badantei, partenerului său și altor două persoane sunt grave: manipulare și abuz de încredere, menționează Il Resto del Carlino.

Printre cei care riscă să fie judecați se numără o îngrijitoare de 48 de ani, partenerul ei de 59 de ani, un funcționar bancar de 57 de ani și un avocat de 55 de ani, toți din Ancona.

Parchetul, reprezentat de procurorul Rosario Lioniello, a solicitat trimiterea în judecată a tuturor inculpaților, iar audierea preliminară a avut loc recent, cu avocații Giulia Bongiorno, Federica Battistoni, Francesca Petruzzo și Ennio Tomassoni apărându-i pe inculpați.

În centrul controverselor se află o văduvă de 95 de ani din Ancona, fără copii, considerată una dintre cele mai bogate persoane din oraș.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ea a decis să întocmească un testament și să își lase întreaga avere – compusă din bani numerar, polițe de asigurare și proprietăți imobiliare – îngrijitoarei sale și partenerului acesteia.

Anchetatorii au intervenit după ce copiii unor verișori de gradul al șaselea au depus o plângere, susținând că văduva a fost indusă în eroare.

Acuzațiile se bazează pe presupunerea că îngrijitoarea și partenerul ei ar fi izolat-o pe bătrână de familie, profitând de pandemia de COVID-19 și de vulnerabilitatea ei, cauzată și de probleme de vedere.

Între ianuarie și noiembrie 2020, se crede că au convins-o să doneze îngrijitoarei locuința în care trăiește, să emită un cec în valoare de 350.000 de euro și să o includă în testament ca unică beneficiară a polițelor de asigurare, în valoare de un milion de euro, precum și a patru proprietăți imobiliare.

Îngrijitoarea avea, de asemenea, acces la cardul de debit al bătrânei, retrăgând zilnic sume de bani, și la operațiunile bancare, prin care ar fi transferat fonduri copiilor și partenerului său, golind astfel contul bătrânei de 500.000 de euro.

În plus, se susține că a determinat-o pe văduvă să își acuze rudele de hărțuire.

Avocatul și funcționarul bancar sunt acuzați că ar fi facilitat aceste acțiuni. Cu toate acestea, apărarea susține că doi medici au confirmat capacitatea văduvei de a lua decizii în mod conștient.

Următoarea audiere a fost programată pentru 21 mai, în timp ce un al cincilea inculpat, un contabil, a decedat între timp.