O badantă din Italia riscă să ajungă la închisoare pentru că nu a avut grijă de nepotul de 6 ani al bătrânei asistate

„Oricine abandonează o persoană sub vârsta de paisprezece ani sau o persoană incapabilă să se întrețină singură, din cauza unei boli psihice sau fizice, a bătrâneții sau a unei alte cauze, și pe care o are în custodie sau trebuie să o îngrijească, riscă o pedeapsă cu închisoare de la șase luni la cinci ani.”

Textul de mai sus face parte din articolul 591 al Codului Penal italian – „Abandonarea minorilor și a persoanelor incapabile” – și se pare că se aplică chiar și atunci când responsabilitate de a avea grijă de minor nu aparține persoane vizate.

Așa cum este cazul unei îngrijitoare de bătrâni din orașul italian Bologna, regiunea Emilia-Romagna, care a fost denunțată luni, 27 iunie 2022, pentru această încălcare a legii, după ce nepotul de 6 ani al bătrânei asistate a ieșit din casă și a plecat singur pe străzi.

Potrivit site-ului televiziunii locale E-TV, era circa ora 16:00 de ieri când un trecător a găsit copilul singur și speriat pe via del Barroccio, din orașul menționat mai sus, și a sunat imediat la 112, iar o patrulă de poliție a intervenit în scurt timp la fața locului pentru a găsi părinții copilului.

Un polițist îl liniștește pe copilul rătăcit. Foto: e-tv.it

După ce au liniștit băiatul, polițiștii au reușit să o găsească pe mama acestuia care a declarat că a lăsat copilul de 6 ani în grija badantei, o femeie de origine ucraineană și în vârstă de 58 de ani, care o îngrijea pe bunica minorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Îngrijitoarea a ieșit să facă niște cumpărături însă, lăsând copilul cu bunica lui în casă, iar băiatul a ieșit apoi singur în stradă și s-a rătăcit, ajungând astfel în atenția polițiștilor.

La finalizarea investigațiilor, oamenii legii au decis să o denunțe pe badantă pentru abandon de minori, această riscând acum o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani sau cel puțin un proces lung și dureros pentru ea, în cazul în care va fi declarată nevinovată.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20