O badantă din Italia riscă să ajungă la închisoare pentru că nu a avut grijă de nepotul de 6 ani al bătrânei asistate

„Oricine abandonează o persoană sub vârsta de paisprezece ani sau o persoană incapabilă să se întrețină singură, din cauza unei boli psihice sau fizice, a bătrâneții sau a unei alte cauze, și pe care o are în custodie sau trebuie să o îngrijească, riscă o pedeapsă cu închisoare de la șase luni la cinci ani.”

Textul de mai sus face parte din articolul 591 al Codului Penal italian – „Abandonarea minorilor și a persoanelor incapabile” – și se pare că se aplică chiar și atunci când responsabilitate de a avea grijă de minor nu aparține persoane vizate.

Așa cum este cazul unei îngrijitoare de bătrâni din orașul italian Bologna, regiunea Emilia-Romagna, care a fost denunțată luni, 27 iunie 2022, pentru această încălcare a legii, după ce nepotul de 6 ani al bătrânei asistate a ieșit din casă și a plecat singur pe străzi.

Potrivit site-ului televiziunii locale E-TV, era circa ora 16:00 de ieri când un trecător a găsit copilul singur și speriat pe via del Barroccio, din orașul menționat mai sus, și a sunat imediat la 112, iar o patrulă de poliție a intervenit în scurt timp la fața locului pentru a găsi părinții copilului.

- Continuarea articolului după publicitate -
Un polițist îl liniștește pe copilul rătăcit. Foto: e-tv.it

După ce au liniștit băiatul, polițiștii au reușit să o găsească pe mama acestuia care a declarat că a lăsat copilul de 6 ani în grija badantei, o femeie de origine ucraineană și în vârstă de 58 de ani, care o îngrijea pe bunica minorului.

Îngrijitoarea a ieșit să facă niște cumpărături însă, lăsând copilul cu bunica lui în casă, iar băiatul a ieșit apoi singur în stradă și s-a rătăcit, ajungând astfel în atenția polițiștilor.

La finalizarea investigațiilor, oamenii legii au decis să o denunțe pe badantă pentru abandon de minori, această riscând acum o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani sau cel puțin un proces lung și dureros pentru ea, în cazul în care va fi declarată nevinovată.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Ai nevoie să trimiți bani acasă?

Transfer GO