O badantă din Italia s-a aruncat pe fereastră pentru a scăpa de violențele concubinului

Un bărbat român în vârstă de 57 de ani urmează să ajungă în următoarele zile în fața unui judecător din Italia după ce a fost trimis în judecată pentru violență domestică, hărțuire și vătămare corporală.

Victima bărbatului violent, relatează ziarul Corriere dell’Umbria, era concubina sa, de profesie badantă și despre care nu s-au făcut publice mai multe detalii pentru a-i proteja identitatea.

Episodul violent s-a petrecut la data de 20 octombrie 2020 în Perugia, regiunea Umbria, unde cei doi concubini locuiau împreună. În rechizitoriul prezentat de procuror, faptele s-au desfășurat după cum urmează:

„A bătut-o pe femeie din senin cu o violență de nemaipomenit, lovind-o cu picioarele, pumnii și palmele peste cap, la coaste, a trântit-o de podea de mai multe ori, a tras-o de păr, obligând-o să îngenuncheze pentru a umili-o și în semn de supunere, continuând apoi să o lovească cu pumnii în față, în timp ce o umplea de insulte și o amenința cu moartea.”

Tot din relatările procurorului în rechizitoriu reiese și că totul s-a întâmplat „sub pretextul unei presupuse relații între femeie și vecinul de casă.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a se salva de furia criminală a bărbatului român, femeia a decis atunci să sară pe fereastra din baia locuinței lor și a cerut apoi ajutorul vecinilor ei, pentru care lucrează ca îngrijitoare.

La fața locului au intervenit în scurt timp forțele de ordine, dar și o ambulanță care a transportat-o pe femeie la spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale deoarece suferise fracturi la ambele picioare.

Bărbatul român nu s-a liniștit însă nici la sosirea agenților de poliție la fața locului, „având un comportament agresiv și intimidant chiar și în fața forțelor de ordine”, se mai precizează în rechizitoriu.

Îngrijitoarea a avut nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni după violențele suferite din partea bărbatului, dar coșmarul ei nu s-a terminat încă.

Chiar și după ce concubinul ei a fost denunțat la Parchet pentru faptele sale, acesta a continuat să o hărțuiască atât pe ea, cât și pe bătrânii pentru care lucra.

„Bărbatul i-a trimis concubinei și angajatorului ei o serie de mesaje ce conțineau insulte și amenințări cu moartea pentru a constrânge angajatorul să declare în fața autorităților că rănile femeii au fost consecința unei tentative de suicid”, a mai relatat procurorul.

Autoritățile au fost nevoite astfel să o mute pe îngrijitoare într-o structură de protecție, imediat după ce a fost externată din spital, pentru a feri-o de violențele concubinului, în timp ce bătrânii pe care femeia îi îngrijea au depus și ei o plângere împotriva individului.

În urma unei anchete detaliate asupra celor întâmplate, bărbatul român a fost trimis în judecată, iar în următoarele zile urmează să apară în fața judecătorului pentru audiențe preliminare Valerio D’Andria, de la Tribunalul din Perugia.