O badantă din Italia s-a aruncat pe fereastră pentru a scăpa de violențele concubinului

Un bărbat român în vârstă de 57 de ani urmează să ajungă în următoarele zile în fața unui judecător din Italia după ce a fost trimis în judecată pentru violență domestică, hărțuire și vătămare corporală.

Victima bărbatului violent, relatează ziarul Corriere dell’Umbria, era concubina sa, de profesie badantă și despre care nu s-au făcut publice mai multe detalii pentru a-i proteja identitatea.

Episodul violent s-a petrecut la data de 20 octombrie 2020 în Perugia, regiunea Umbria, unde cei doi concubini locuiau împreună. În rechizitoriul prezentat de procuror, faptele s-au desfășurat după cum urmează:

„A bătut-o pe femeie din senin cu o violență de nemaipomenit, lovind-o cu picioarele, pumnii și palmele peste cap, la coaste, a trântit-o de podea de mai multe ori, a tras-o de păr, obligând-o să îngenuncheze pentru a umili-o și în semn de supunere, continuând apoi să o lovească cu pumnii în față, în timp ce o umplea de insulte și o amenința cu moartea.”

Tot din relatările procurorului în rechizitoriu reiese și că totul s-a întâmplat „sub pretextul unei presupuse relații între femeie și vecinul de casă.”

Pentru a se salva de furia criminală a bărbatului român, femeia a decis atunci să sară pe fereastra din baia locuinței lor și a cerut apoi ajutorul vecinilor ei, pentru care lucrează ca îngrijitoare.

La fața locului au intervenit în scurt timp forțele de ordine, dar și o ambulanță care a transportat-o pe femeie la spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale deoarece suferise fracturi la ambele picioare.

- Continuarea articolului după publicitate -

Bărbatul român nu s-a liniștit însă nici la sosirea agenților de poliție la fața locului, „având un comportament agresiv și intimidant chiar și în fața forțelor de ordine”, se mai precizează în rechizitoriu.

Îngrijitoarea a avut nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni după violențele suferite din partea bărbatului, dar coșmarul ei nu s-a terminat încă.

Chiar și după ce concubinul ei a fost denunțat la Parchet pentru faptele sale, acesta a continuat să o hărțuiască atât pe ea, cât și pe bătrânii pentru care lucra.

„Bărbatul i-a trimis concubinei și angajatorului ei o serie de mesaje ce conțineau insulte și amenințări cu moartea pentru a constrânge angajatorul să declare în fața autorităților că rănile femeii au fost consecința unei tentative de suicid”, a mai relatat procurorul.

Autoritățile au fost nevoite astfel să o mute pe îngrijitoare într-o structură de protecție, imediat după ce a fost externată din spital, pentru a feri-o de violențele concubinului, în timp ce bătrânii pe care femeia îi îngrijea au depus și ei o plângere împotriva individului.

În urma unei anchete detaliate asupra celor întâmplate, bărbatul român a fost trimis în judecată, iar în următoarele zile urmează să apară în fața judecătorului pentru audiențe preliminare Valerio D’Andria, de la Tribunalul din Perugia.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos