Badantă din Italia, salvează bătrâna de la o înșelătorie de 2.000 de euro

O pensionară din zona Ponte Pattoli (Perugia) a fost salvată de la o tentativă de escrocherie de către îngrijitoarea sa, după ce a primit un apel telefonic de la un presupus avocat care solicita suma de 2.000 de euro.

Îngrijitoarea a intervenit prompt după ce a auzit conversația și și-a dat seama că ceva nu este în regulă.

Conform relatărilor din Il Messaggero, incidentul s-a petrecut când bătrâna a fost contactată de un individ care s-a prezentat ca fiind avocat.

Acesta i-a comunicat că fiul său a fost implicat într-un accident și se află în dificultate, având nevoie urgentă de aproximativ 2.000 de euro:

„Bună ziua, doamnă, fiul dumneavoastră a avut un accident și sunt câteva probleme. Are nevoie imediat de aproximativ 2.000 de euro, deoarece asigurarea lui a expirat și trebuie reînnoită imediat, altfel vor fi probleme serioase. Voi veni să-i iau în câteva minute”, i-a spus bărbatul la telefon.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar înșelăciunea nu i-a reușit deoarece, din fericire, femeia era împreună de îngrijitoarea sa, care, după ce a auzit-o pe bătrână vorbind la telefon, a bănuit că ceva nu este în regulă și a făcut probabil cel mai important lucru în aceste situații: a făcut ca răufăcătorul de la celălalt capăt al firului să înțeleagă că victima nu este singură.

Acest caz subliniază din nou riscurile la care sunt expuși în special vârstnicii și importanța prezenței unei rețele de sprijin pentru a proteja persoanele vulnerabile.