Badantă din Italia, ucisă și îngropată de iubit. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață

Într-o sentință definitivă emisă de Curtea de Casație din Italia, Kadrus Berisa, un bărbat în vârstă de 62 de ani, de origine kosovară, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea îngrijitoarei Viktoriia Vovkotrub, o ucraineană în vârstă de 42 de ani.

Incidentul tragic a avut loc pe 6 noiembrie 2020, când Berisa, de profesie zidar, a omorât-o pe Vivtoriia cu 14 lovituri de cuțit, îngropând apoi trupul fără viață al femeii în incinta unui fost club sportiv de pe via Divisione Acqui din Brescia, informează Qui Brescia.

Această sentință vine după ce Curtea Supremă a considerat apelul lui Berisa admisibil, dar a respins cererea apărării sale.

Bărbatul, care a mărturisit crima, avusese o relație sentimentala tensionată cu victima. Ancheta sugerează că în seara crimei, Viktoriia, care lucra ca badantă, era la cină la domiciliul iubitului său.

După ce au consumat băuturi alcoolice în exces, zidarul kosovar a avut o reacție violentă când femeia, cu 20 de ani mai tânără ca el, a flirtat la telefon cu un alt bărbat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nebun de gelozie și într-un atac de furie, a pus mâna pe un cuțit și a înjunghiat-o până la moarte.

În timpul procesului de gradul întâi, procuratura a cerut condamnarea la închisoare pe viață, dar inițial Curtea cu Jurați a redus pedeapsa la 20 de ani, acceptând cererea de judecată în procedură accelerată a inculpatului.

Cu toate acestea, în apel au fost adăugate circumstanțe agravante precum hărțuirea și motivele puerile pentru care a ucis-o pe femeie, ceea ce a dus la sentința de închisoare pe viață.

Un aspect interesant al procesului a fost efectuarea unei expertize asupra lui Kadrus Berisa pentru a determina prezența așa-numitei „gene a luptătorului”, o mutație genetică care ar putea reduce capacitatea de control.

Cu toate acestea, judecătorii au stabilit că acest factor nu a influențat comportamentul său. Experții au constatat că Berisa avea un nivel cognitiv general sub normă, dar nu suferă de un retard mintal.

Cazul a atras o atenție considerabilă în Italia, datorită naturii sale dramatice și a complexității dinamicii psihologice și relaționale implicate.