Badantă din Moldova judecată în Italia pentru abandonarea bătrânei asistate. Polițiștii au găsit pensionara singură în casă

O femeie din Republica Moldova, în vârstă de 47 de ani și care a lucrat ca îngrijitoare de bătrâni în localitatea italiană Magione din provincia Perugia, în Umbria, a fost trimisă în judecată pentru abandonarea persoanei asistate după ce a lăsat-o de mai multe ori să stea închisă singură în casă.

Din cele relatate de publicația regională Umbria24 reiese că procuroarea Mara Pucci, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Perugia, a constatat în fază investigativă că bătrâna „era abandonată de una singură și expusă riscului concret de a-și face rău”.

„În mai multe ocazii a părăsit locuința fără o justificare plauzibilă și fără a se îngriji să anunțe rudele (bătrânei – n.r.) sau alte persoane care să o poată îngriji”, a mai scris procuroarea italiană în cererea de trimitere în judecată a badantei.

Mai mult, în timpul unei vizite făcute la casa bătrânei din partea tutorelui legal al acesteia și a unui asistent social, nimeni nu răspundea când au sunat la ușă, iar cei doi au fost nevoiți să solicite intervenția forțelor de ordine pentru a pătrunde în casă.

Polițiștii au constatat astfel că badanta moldoveană părăsise chiar și localitatea, plecând la Perugia, fără să anunțe rudele bătrânei, aceasta fiind lăsată astfel în voia sorții și găsită de polițiști abia după trei ore de la plecarea îngrijitoarei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apărată de avocata Rita Puce, moldoveanca de 47 de ani este judecată acum pentru abandonarea unei persoane cu handicap, bătrâna de 85 de ani nefiind capabilă să se deplaseze singură și având nevoie de asistență continuă, din cauza bolilor grave de care suferă.

Distribuie acest articol