Badantă, eroină în Italia: Veronica a salvat viața bătrânilor asistați. „A intervenit rapid, nu s-a pierdut cu firea”

Casa unui cuplu de bătrâni din San Donà, localitate în provincia italiană Veneția, a luat foc zilele trecute, dar datorită intervenției rapide a badantei cei doi bătrâni, ambii în vârstă de peste 90 de ani, au scăpat cu viață, informează La Nuova Venezia.

Tavanul bucătăriei casei de pe strada Calnova, nr. 91, în care locuiau Angelo și Dina Perissinotto s-a prăbușit după ce un incendiu s-a declanșat în hornul bucătăriei.

Din fericire, la momentul respectiv bătrânii se aflau într-o altă încăpere a locuinței, dar ei au fost salvați de intervenția promptă a îngrijitoarei.

Captură de ecran 2023-04-05 124626
Bucătăria celor doi pensionari, în urma incendiului

Badanta Veronica, care lucrează ca îngrijitoare fixă pentru cei doi pensionari, a acționat imediat și i-a pus în siguranță, apoi a sunat la pompieri și la fiica lor, care a sosit imediat la fața locului.

Fiica celor doi bătrâni a lăudat atitudinea promptă a badantei. Mama sa, care este imobilizată la pat, a fost salvată datorită intervenției rapide a îngrijitoarei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
photo_2023-04-05_12-41-10
Fiica celor doi pensionari. Captură video

„Veronica nu a pierdut timpul și nu s-a pierdut cu firea, ea s-a asigurat mai întâi că părinții mei sunt în afara pericolului, apoi m-a avertizat de cele întâmplate și am sunat imediat la 115 (pompieri, n.red.)” a povestit fiica celor doi bătrâni.

În acest moment, locuința nu mai este locuibilă, iar pensionarii se află în grija familiei.

Captură de ecran 2023-04-05 1246581
Acoperișul casei celor doi pensionari, în urma incendiului

„Între timp, a sosit și ambulanța, iar sanitarii au acordat părinților mei îngrijirile necesare, chiar dacă practic erau nevătămați, doar puțin speriați. Întrucât în casă momentan nu se poate locui, s-au mutat temporar la sora mea, dar sunt în stare bună de sănătate și abia așteptăm evaluările pe proprietate.”