Badantă italiană înlocuiește pe cea româncă pe timpul concediului și fură argintăria bătrânei asistate

O îngrijitoare italiană în vârstă de 59 de ani, originară din Foggia, a fost denunțată la poliție de fiica bătrânei asistate după ce a furat din casa pensionarei argintărie în valoare de peste 800 de euro.

Potrivit ziarului local abr24.it, badanta italiană a fost angajată de familia unei bătrâne din Pescara în urmă cu peste o lună pentru a înlocui badanta de încredere, o femeie română plecată în concediu în România pentru o scurtă perioadă.

La începutul lunii iulie din acest an, când fiica bătrânei a venit în vizită la ea, a observat că din casă lipsesc diferite obiecte de argint care, de obicei, stăteau pe mobilierul din locuință. Suspectând că noua îngrijitoare ar fi furat acele obiecte, fiica bătrânei a cerut intervenția polițiștilor.

Luată la întrebări, badanta italiană a negat în mod absolut că ar fi ea responsabilă de acest furt, reacționând agresiv și abandonând definitiv locul de muncă. În acel moment, fiica bătrânei a depus o plângere formală la poliție, susținând că doar îngrijitoarea italiancă avea cheile de la casa mamei sale și nu putea să fure altcineva.

În cursul zilei de ieri, 9 august 2018, agenții de poliție au vizitat femeia italiană la locuința sa și au interogat-o din nou, iar aceasta a cedat și a recunoscut că a furat obiectele de argint, motivând gestul său ca fiind rezultatul dificultăților economice prin care trece în ultimul timp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia a indicat apoi polițiștilor o casă de amanet din localitate unde a vândut argintăria, iar când agenții s-au deplasat la la fața locului, proprietarul a confirmat că a cumpărat de la badanta italiană în două ocazii diverse, la sfârșitul lunii iunie și la începutul lunii iulie, diferite obiecte de argint, pentru care i-a plătit un total de peste 800 de euro.