Badantă judecată în Italia pentru moartea bătrânului: „A alunecat pe o prună”. Autoritățile sunt de altă părere

O badantă care a declarat că bătrânul de 81 de ani pe care îl îngrijea a alunecat și s-a lovit la cap se confruntă acum cu acuzația de omucidere praeterintenţionată (comiterea unei acțiuni care a avut ca urmare moartea victimei).

Îngrijitoarea, în vârstă de 51 de ani, este acuzată în legătură cu moartea lui Evangelista Tamiso, bătrânul de 81 de ani din Brugherio, regiunea Lombardia, care a decedat în octombrie 2021 după ce a petrecut o lună în comă la Spitalul San Raffaele din Segrate (Milano).

Reconstituirile autorităților sugerează totuși scenarii diferite între ce a declarat badanta și ce s-a întâmplat în realitate.

Potrivit declarațiilor îngrijitoarei, bătrânul a alunecat pe un fruct (o prună căzută pe podea), suferind o fractură severă de craniu care l-a ucis.

Aceasta a fost doar una dintre multele versiuni prezentate de femeie carabinierilor pentru că în timp și-a schimbat de mai multe ori declarația.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Salvatorii au intervenit la începutul lunii septembrie 2021, în casa bărbatului care se afla în stare gravă din cauza unei leziuni la cap provocate, se pare, de o cădere.

Bărbatul a fost transportat în stare de inconștiență, însă nu și-a mai revenit niciodată. Bătrânul din Brugherio a decedat după o lună de comă la Spitalul San Raffaele.

În urma unor indicii furnizate de un membru al familiei, carabinierii au efectuat o serie de investigații mai detaliate, începând cu îngrijitoarea.

Aceasta îl cunoștea pe pensionar de mult timp, dar își asumase rolul de îngrijitoare a bătrânului doar de câteva zile.

Din câte se pare, relația dintre ei nu era una armonioasă, fiind marcată de certuri și tensiuni, până în ziua sosirii ambulanței.

Interogată de mai multe ori, femeia de 51 de ani, care nu are antecedente penale, s-a contrazis ajungând în cele din urmă să declare că bătrânul a alunecat pe o prună, lovindu-se violent la cap.

În realitate, se pare că între cei doi a izbucnit o ceartă în timp ce mâncau fructe, iar îngrijitoarea l-a împins pe bărbat, făcându-l să cadă și să se lovească în mod grav.

Audierea preliminară în fața judecătorului Andrea Giudici este programată pentru 6 iulie, pentru a decide asupra solicitării procurorului de a trimite cazul în instanță.