Badantă moartă în Italia la locul de muncă. În România are o fetiță care așteaptă să-și vadă mama pentru ultima dată

O femeie originară din comuna Vulpeni, județul Olt, a murit în Italia la vârsta de numai 39 de ani, în urma unui infarct suferit la locul de muncă, în casa unde lucra ca îngrijitoare de bătrâni. Monica Barbu era singura sursă de venit a familiei sale, cu banii câștigați din munca de „badantă” își întreținea în România fetița de 12 ani și o bunică bolnavă.

Pentru repatrierea trupului neînsuflețit al româncei s-a organizat o strângere de fonduri.

Monica lucra la Sacile, în provincia Pordenone, din nordul Italiei. Viața nu a fost una prea darnică cu ea, singura ei avere era fetița pe care o avea și pentru care a trebuit să plece departe, ca să poată câștiga ceva bănuți și a o putea întreține. Mai avea Monica și o bunică bolnavă de care tot ea se îngrijea.

În ziua când a murit, fetița ei a sunat-o de mai multe ori fără ca cineva să-i răspundă. Mama ei nu mai era în viață, inima a încetat să-i mai bată, deși până atunci nu dăduse niciun semn de boală.

Situația materială a familiei este una deosebit de precară, fetița și bunica nu au reușit să pună nimic deoparte din banii trimiși de Monica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alina Cărăbuș, de la „Onoranze Funebri Alina”, cea care se ocupă de repatrierea trupului conaționalei noastre, ne-a transmis un apel emoționant, prin care cere tuturor celor care au posibilitatea să doneze pentru ca Monica Barbu să ajungă acasă.

Redăm mai jos apelul umanitar al Alinei Cărăbuș:

„Barbu Monica a venit în Italia pentru o viață mai bună fiind singura susținătoare a unei familii sărace, din comuna Vulpeni, jud. Olt. Din păcate, viața i s-a întrerupt la numai 39 de ani.

Acasă, în România, o așteaptă fiica sa de numai 12 ani, o avea numai pe ea și o bunică bolnavă. În ziua în care Monica a murit, fetița a sunat-o neîncetat, fără să primească un răspuns… acum ea știe că mama ei nu mai este, dar strigă după ajutor.

- Continuarea după publicitate -

Haideți să nu rămânem indiferenți la strigătul de ajutor al acestui copil, care dorește să-și vadă mama pentru ultima dată. Trupul neînsuflețit se află la camera mortuară de la Sacile (Pordenone). Suma repatrierii este de 2 000 de euro.”

Se poate dona pe cardul Postepay Evolution, cu numărul 5333 1710 5187 8201, cod fiscal RTRMRN56B68Z129E, pe numele Rotaru Mariana.

@rotalianul