Badantă moldoveană bătută de soț în Italia deși bărbatul avea interdicție de a se apropia de ea

Un român în vârstă de 43 de ani, rezident în Reggio Emilia (Emilia Romagna), a fost judecat luni, 26 septembrie 2022, pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate în familie asupra soției sale de origine moldoveană și fiicei sale minore, fiind obligat să părăsească domiciliul comun.

La numai un an după nuntă, soțul, instalator de meserie, s-a dovedit a fi o persoană violentă, căsnicia celor doi fiind încununată cu violențe, insulte și chiar amenințări cu moartea împotriva soției sale, chiar și în prezența fiicei minore, ea însăși victimă a izbucnirilor furioase ale tatălui.

Abuzată fizic și psihologic, femeia a decis într-un final să-l denunțe la poliție, traumatizată de situația care părea să nu se mai termine. Mai mult, aceasta s-a înrăutățit pe măsură ce timpul a trecut.

În acest fel au fost demarate investigațiile care au confirmat acuzațiile soției, cu o plângere oficială depusă la Parchetul din Reggio Emilia împotriva soțului acesteia.

Prin intermediul judecătorului pentru investigații preliminare de la Tribunalul provincial, autoritatea judiciară a acceptat argumentele Parchetului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, în luna noiembrie a anului trecut, la cererea aceluiași procuror, judecătorul de instrucție a dispus scoaterea bărbatului din locuința pe care o împărțea cu soția și interzicerea de a se apropia de aceasta și fiica lor.

Judecătorul a mai dispus ca acesta să nu se mai apropie nici măcar de locurile pe care cele două le frecventează.

Însă această măsură, care era încă valabilă, deoarece nu a fost revocată în ultimele luni, a fost încălcată de către român în cursul zilei de sâmbătă, 24 septembrie, când a reapărut la locuința soției și fiicei sale.

Moldoveanca își găsise între timp un loc de muncă în provincie, ca badantă pentru o pensionară, și tocmai s-a întors acasă să-și ia niște haine, când s-a trezit în fața soțului care a agresat-o cu violență, lovind-o cu pumnii și picioarele.

Din fericire, femeia a reușit să scape de furia soțului și a sunat la 112 pentru a cere ajutor, temându-se că situația ar putea degenera. Poliția a trimis de urgență un echipaj la locul indicat de moldoveancă.

În timp ce femeia era tratată la camera de urgență a spitalului local, unde a fost diagnosticată cu diferite răni care necesită cinci zile pentru vindecare, carabinierii l-au depistat pe soțul violent la aproximativ 150 de metri de casă, într-un parc, ascuns în spatele unor arbuști.

Românul a fost surprins de polițiști astfel în timp ce supraveghea intrarea în imobilul unde locuise cândva împreună cu soția și fiica sa. În flagranta încălcare a măsurilor asiguratorii dispuse în noiembrie 2021, bărbatul a fost arestat.

Întrucât existau toate condițiile pentru repetarea infracțiunii, procurorul a cerut pedeapsa cu închisoarea. În schimb, avocatul apărării, Maurizio Attolini, a cerut o măsură asiguratorie minoră, cum ar fi obligația arestului la domiciliu.

În fața instanței, bărbatul a precizat că a fost sunat de soție, justificând violența sa cu gelozia față de actualul partener al femeii. Judecătorul a confirmat obligația de a-l îndepărta de casă, de soția și fiica sa, dar fără a admite cererea procurorului de a fi pedepsit cu închisoarea.