Badantă moldoveană din Italia despre cei doi pensionari morți în casă: „Erau a doua mea familie”

Doi pensionari, un bărbat și o femeie, în vârstă de 77 de ani și respectiv 71, au fost găsiți morți în locuința lor din Cotignola (Emilia-Romagna), luni, 26 aprilie. În urma reconstituirii a rezultat că bărbatul a împușcat-o pe soția sa, grav bolnavă, apoi s-a sinucis. Despre cei doi, îngrijitoarea moldoveană care a lucrat pentru ei a declarat conform Corriere Romagna: „Erau a doua mea familie”.

„Întotdeauna m-au tratat ca pe o fiică și i-am considerat a doua mea familie”, a spus Maria Talmazan, îngrijitoarea moldoveană în vârstă de 56 de ani care a locuit multă vreme în casa lui Alvaro Strocchi și Viviana Farolfi, cei doi soți găsiți morți ieri dimineață la Cotignola.

„Timp de cinci ani am avut grijă de mama lui Alvaro – a povestit Maria – apoi, când mama lui a murit, am continuat să locuiesc cu ei încă opt ani, până în 2016. Erau oameni buni și amabili, cu adevărat minunați. În ultimul an, poate că soțul era puțin obosit de vizitele constante la Spitalul Bufalini din Cesena ale soției sale, dar nu m-am gândit niciodată că…”.

Cu câțiva ani în urmă Maria s-a mutat cu lucrul într-o altă familie, aproape vizavi, apoi s-a întors definitiv în Moldova. Săptămâna trecută însă a revenit la Cotignola pentru a înlocui o colegă care avea grijă de o femeie în vârstă și s-a dus imediat să le facă o vizită celor doi soți italieni, Alvaro Strocchi și Viviana Farolfi.

„Erau puțin îngrijorați de înaintarea în vârstă și și-ar fi dorit să mă întorc la ei – a spus îngrijitoarea – dar le-am explicat că mă voi întoarce curând definitiv în Moldova. Joia trecută am vorbit la telefon, pentru că ploua. Totul mi s-a părut normal, am vorbit puțin și nu am perceput niciun semn că ceva nu ar fi în regulă. Viviana își mai revenise, putea să și conducă”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi pensionari au fost găsiți fără viață în apartamentul lor de pe via San Francesco. Bărbatul și-a ucis soția în dormitor apoi a sunat la poliție spunând „Veniți, mi-am omorât soția”. Nu a mai așteptat sosirea polițiștilor, ci s-a sinucis cu același pistol pe care îl deținea în mod legal.

Distribuie acest articol