Badantă moldoveancă, acuzată că a cerut 200.000 de euro fiului bătrânei pentru a nu-i spune soțului că au o relație

Viorica Smoleac, o badantă moldoveancă în vârstă de 43 de ani, este acuzată de tentativă de șantaj într-un proces care a început recent în Italia, ca urmare a unor evenimente petrecute în primele luni ale anului 2020.

Potrivit Il Resto del Carlino, Smoleac a fost angajată în 2019 de un bărbat în vârstă de 55 de ani (la acea vreme) din Macerata, provincia cu același nume din regiunea Marche, pentru a avea grijă de mama sa invalidă.

Conform acuzațiilor aduse de procuror în tribunal, în luna februarie a anului 2020, după un moment de afecțiune reciprocă între Smoleac și fiul bătrânei, situația a luat o întorsătură neașteptată.

În aprilie, îngrijitoarea ar fi început să ceară bani de la bărbatul italian, menționând nevoia de a lua un împrumut pentru cumpărarea unei case.

Refuzul angajatorului a dus însă la o amenințare din partea moldovencei, care a pretins apoi 200.000 de euro, spunând că dacă nu va primi această sumă va dezvălui soțului ei despre relația pe care ea și bărbatul se presupune că o aveau.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiul pensionarei asistate, îngrozit de perspectiva unui astfel de conflict, a raportat întreaga situație autorităților, cerând ajutor.

Inițial, cazul a fost foarte aproape de a fi clasat, deoarece amenințările nu păreau a fi grave. Cu toate acestea, intervenția avocatului Andrea Tonnarelli, reprezentantul angajatorului, a dus la continuarea investigației și, ulterior, la recentul proces.

În tribunal, bărbatul a relatat incidentul, menționând că a suferit probleme serioase de sănătate din cauza stresului provocat de această situație.

Pe de altă parte, Smoleac, apărată de avocatul Sandro Giustozzi, neagă acuzațiile. Ea susține că, de fapt, a fost curtată de angajatorul său, care i-ar fi promis o casă și 200.000 de euro, doar pentru a se răzgândi ulterior și a denunța-o, fără a-i plăti integral pentru serviciile prestate.

Procesul a fost amânat pentru a permite audierea altor martori.