Badantă moldoveancă arestată în Italia, a încercat să jefuiască bătrânul asistat sub amenințarea cuțitului

O tânără moldoveancă în vârstă de 27 de ani a fost arestată recent de carabinierii din Licciana Nardi, provincia Massa-Carrara din Toscana, acuzată fiind că a încercat să jefuiască un bătrân pentru care a lucrat ca badantă.

Femeia, scrie publicația italiană Eco della Lunigiana, i-a cerut o sumă de bani bărbatului când a rămas singură cu el, iar după refuzul acestuia, ea a încercat să-l șantajeze și să-l jefuiască.

Potrivit sursei citate, moldoveanca a început să lucreze pentru o familie din provincia menționată mai sus la începutul anului 2014, fiind însărcinată cu îngrijirea unui pensionar.

Totul a decurs foarte bine timp de câteva luni, dar într-o dimineață din iunie 2014, când tânăra îngrijitoare a rămas singură cu bătrânul, i-a cerut acestuia suma de 2.000 de euro.

Bărbatul a refuzat să-i dea această sumă însă, iar femeia moldoveancă a început atunci să-i facă niște fotografii și a încercat să-l șantajeze cu publicarea lor, dacă nu-i dă banii.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când a văzut că nici așa nu-l convinge, badanta a pus mâna pe un cuțit și, sub amenințarea acestuia, l-a constrâns pe bătrân să se urce la volanul mașinii soției sale pentru a se retrage într-un loc izolat, tot cu scopul de a-l convinge să-i plătească suma cerută.

Ajunși cu mașina în apropierea unor case dintr-un cătun al localității Villafranca, pensionarul italian a reușit să tragă frâna de mână și a fugit spre o casă în fața căreia a văzut că se aflau niște persoane, cărora le-a cerut ajutor.

Moldoveanca, în schimb, s-a suit ea la volanul mașinii și a fugit, iar după puțin timp i-a telefonat bătrânului și i-a cerut din nou 2.000 de euro în schimbul mașinii, pe care amenința să o incendieze.

Bărbatul nu s-a lăsat șantajat nicicum însă și a alertat carabinierii, care au găsit ulterior mașina soției pensionarului abandonată într-o zonă izolată.

În urma investigațiilor efectuate, carabinierii au reușit să adune dovezi care au dovedit infracțiunile comise de tânăra badantă, fiind astfel trimisă în judecată pentru tentativă de jaf și răpire.

La finalul procesului, moldoveanca de 27 de ani a fost condamnată de tribunalul din Massa-Carrara la 3 ani de închisoare și plata unei amenzi de 3.000 de euro, mai precizează presa locală.