„Badantă” moldoveancă descoperă că soțul venit în vizită la ea de sărbători o înșeală, scandal într-un hotel din Italia

Angajații unui hotel din localitatea venețiană Mestre au fost nevoiți în urmă cu câteva zile să cheme poliția după ce doi dintre clienții lor, soț și soție originari din Republica Moldova, au provocat un scandal în camera pe care au închiriat-o. Din cele relatate de presa italiană reiese că femeia lucrează ca îngrijitoare la fix în Italia, iar soțul ei venise în vizită la ea de sărbători, dar totul a luat-o razna când ea a descoperit că bărbatul are o amantă acasă.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, personalul angajat dintr-un hotel de pe via Ca’ Marcello din Mestre s-a văzut nevoit să bată la ușa unei camere închiriate de un bărbat și o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 33, respectiv 32 de ani, după ce au auzit mai multe zgomote și plânsete provenind din interior. Ușa le-a fost deschisă de femeie și când au văzut-o cum arată angajații hotelului au decis să sune imediat la 113 pentru a chema Poliția la fața locului înainte ca lucrurile să degenereze.

Mai exact, femeia moldoveancă avea fața plină de vânătăi, un ochi umflat și o tăietură adâncă la un pomet. La sosirea agenților de poliție, femeia le-a explicat acestora că ea lucrează ca „badantă” la fix și de aceea a fost nevoită să închirieze o cameră la hotel pentru a putea petrece sărbătorile de iarnă alături de soțul ei venit din Moldova în vizită. Doar că la un moment dat îngrijitoarea moldoveancă a descoperit că bărbatul o înșeală și de-acolo a pornit tot scandalul care a dus la intervenția polițiștilor pentru a fi aplanat.

Când soția lui a aflat că are o amantă în țara lor natală însă, în loc să-și ceară scuze și să fie umil, bărbatul a decis că merită bătută, ca și cum ea ar fi fost cea care a greșit. Dar partea cea mai tristă este că femeia, la invitația polițiștilor de a-l denunța pe soț pentru violențele subite, a refuzat să facă asta pe motiv că a fost prima dată de-a lungul căsniciei lor când a bătut-o.

Tânăra îngrijitoare moldoveancă a fost condusă apoi de polițiști la „Ospedale dell’Angelo” din Mestre unde a primit atât îngrijiri medicale pentru rănile suferite în urma agresiunii, cât și suport psihologic din partea personalului calificat. Bărbatului moldovean în schimb i s-a cerut să părăsească hotelul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.