O badantă moldoveancă din Italia a fugit cu bijuteriile și banii bătrânei după numai o săptămână de lucru

O femeie în vârstă de 81 de ani din Taurisano a fost victima unui jaf, fiindu-i furate bunuri de către propria îngrijitoare, o moldoveancă de 42 de ani.

Familia pensionarei a alertat carabinierii, care au reușit să o localizeze și să o rețină pe moldoveancă în Ugento, regiunea Puglia, relatează publicația Pianeta Lecce.

Conform informațiilor, îngrijitoarea fusese angajată cu doar o săptămână în urmă printr-o agenție, dar nu își îndeplinise îndatoririle în mod corespunzător.

După ce a fost mustrată de reprezentantul agenției, aceasta a manifestat nemulțumire și a părăsit-o pe bătrână fără a-i oferi asistența necesară.

Înainte de a pleca, a sustras, însă, un colier cu un pandantiv de aur în valoare de aproximativ 500 de euro și 100 de euro în numerar din portofelul bătrânei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În momentul în care îngrijitoarea se grăbea să fugă la volanul unei mașini Fiat Panda de culoare galbenă, o angajată a ASL (autoritatea sanitară locală) care se ocupa de spălarea bătrânei a sosit la locuință.

Aceasta a observat plecarea precipitată a îngrijitoarei și a alertat familia, care la rândul său a contactat carabinierii.

Autoritățile au identificat și au interceptat rapid moldoveanca în Ugento, reușind să recupereze bunurile furate. Îngrijitoarea a fost ulterior acuzată de furt agravat.