O badantă moldoveancă din Italia a furat 55.000 de euro de la fiul bătrânei pe care o asista

O femeie de naționalitate moldoveană, în vârstă de 38 de ani, a fost arestată luni, 13 februarie 2023, în timp ce se afla în gara din Lecce, provincia cu același nume din Puglia, acuzată fiind că a furat o sumă mare de bani din apartamentul angajatorului ei.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Italia, femeia lucra ca badantă în localitatea Otranto, un orășel din provincia Lecce.

Bătrâna asistată de moldoveancă este mama unui renumit avocat din provincia menționată mai sus, mai precizează sursa citată.

La data de 6 februarie 2023, fiul pensionarei a sunat la 112 și a denunțat furtul sumei de 55.000 de euro. El a declarat că avea banii într-un seif din biroul său și că a descoperit dispariția lor după ce îngrijitoarea mamei sale l-a anunțat, prin telefon, că demisionează.

Anchetatorii și-au îndreptat atunci toate suspiciunile către femeia moldoveancă și au deschis o anchetă pentru a da de urmele ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceasta a fost depistată apoi de polițiști, în cursul zilei de ieri, în timp ce aștepta trenul spre Bologna în stația din Lecce.

Femeia de 38 de ani a fost condusă la secția de poliție din gară, unde a fost supusă unei percheziții în urma căreia a fost găsită suma de 3.360 de euro asupra ei. Anchetatorii spun că banii provin din cei furați din biroul avocatului italian.

Ulterioare investigații efectuate de polițiști au dus la descoperirea faptului că restul banilor au fost expediați de îngrijitoare în Moldova prin intermediul unui transportator străin care nu avea știe de proveniența banilor.

Șoferul a fost contactat de anchetatori, care i-au cerut să anuleze expedierea, iar în cursul zilei de astăzi banii au intrat în posesia polițiștilor, fiind puși sub sechestru.

Badanta moldoveancă a fost denunțată apoi în stare de libertate la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Lecce cu acuzația de furt din apartament.