O „badantă” moldoveancă din Italia a moștenit 200.000 de euro la moartea bătrânului pe care l-a îngrijit

O îngrijitoare originară din Republica Moldova, în vârstă de 43 de ani, a primit prin testament de la bătrânul italian pe care l-a îngrijit suma de 200.000 de euro.

După un proces în fața unei instanțe de judecată, în care testamentul pensionarului din Monza (Lombardia) a fost contestat de un nepot de-al său, s-a stabilit că actul este perfect legal și moștenirea în valoare de 200.000 de euro revine, așa cum fusese stabilit, femeii care l-a îngrijit în ultimii ani din viață.

Îngrijitoarea moldoveancă a lucrat aproape 10 ani pentru bătrânul italian care, înainte de a muri, i-a mărturisit că a redactat în fața unui notar un testament în care i-a lăsat o mare parte a averii sale. De asemenea, pensionarul a lăsat unui nepot cu care mai ținea legătura, suma de 50.000 de euro. După moartea bătrânului, nepotul a înaintat o plângere împotriva „badantei” susținând că, potrivit unei expertize caligrafice, testamentul nu a fost scris de mâna unchiului său. Femeia s-a adresat atunci avocatului Francesco Mongiu care a reușit să demonstreze judecătorilor că acuzația nepotului este falsă și testamentul cu data de 7 iulie 2015 a fost scris chiar de mâna bătrânului decedat apoi în 2017, la vârsta de 87 de ani.

Procurorul adjunct Franca Macchia, de la Tribunalul din Monza, a cerut o expertiză caligrafică a testamentului care a confirmat legalitatea documentului și astfel, plângerea înaintată de nepot a fost respinsă, iar sentința a fost dată în favoarea badantei. Nepotul a susținut că femeia a fost angajată doar să facă un pic de curățenie în casa unchiului său și nu s-a ocupat de persoana sa în mod direct, îngrijitoarea a spus în schimb că bătrânul se plângea mereu că nepotul, singura sa rudă, nu îl căuta niciodată și nu se interesa de viața și de sănătatea lui.

În momentul când bătrânul a căzut și a fost internat în spital, nepotul a hotărât să îl interneze într-un azil. Atunci, pensionarul, i-a spus femeii moldovence: „Du-te acasă și vezi că în sertar este o foaie de hârtie pe care am scris-o pentru tine, vei avea nevoie de ea atunci când eu nu voi mai fi.” Foaia de hârtie era testamentul prin care italianul lăsa moștenire 200.000 de euro femeii care i-a fost mai aproape în ultimii ani din viață decât nepotul său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI