O badantă moldoveancă din Italia a moștenit toată averea bătrânei asistate. Rudele pensionarei au dat-o în judecată

O îngrijitoare din Republica Moldova, care a avut grijă de o bătrână domiciliată în Pesaro (Marche), este unica moștenitoare a averii asistatei sale.

Pensionara, singură și fără copii, i-a lăsat prin testament casa și toți banii din conturile bancare, dar verișorii bătrânei au contestat în testamentul și o acuză pe badantă că a profitat de starea de vulnerabilitate a rudei lor.

Femeia decedată era cunoscută în oraș pentru marea ei pasiune pentru fotografie și primise de-a lungul vieții mai multe premii de la Federația italiană a asociațiilor fotografice, relatează Il Resto del Carlino.

Nu a fost căsătorită niciodată, nu a avut copii și a locuit mereu de una singură. În ultimii ani, începând din 2019, după ce fusese o perioadă internată la spital, a angajat-o pe badanta moldoveancă să aibă grijă de ea și să o ajute în treburile casnice.

În februarie 2021, însă, a decedat. Când a fost citit testamentul rudele au rămas uimite de decizia sa: casa și banii din conturile bancare, practic toate economiile sale, reveneau badantei moldovence.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Verișorii pensionarei, toți în vârstă de peste 80 de ani și cu domiciliul în altă localitate, au contestat testamentul cu ajutorul avocatului Alberto Bordoni și susțin că ruda lor ar fi fost înșelată de îngrijitoarea care ar fi profitat de vulnerabilitatea ei.

Verișorii mai spun că badanta ar fi prelevat în mod nejustificat din conturile pensionarei pe care a îngrijit-o suma de 90.000 de euro în decurs de doi ani. Ei au cerut inclusiv exhumarea cadavrului.

O moștenire în litigiu, examinată de judecătorul de instrucție Giacomo Gsparini, căruia îi revine sarcina să decidă dacă arhivează cazul sau începe procesul de judecată.

Procurorul, după verificările de rigoare, este de părere că bătrâna era în deplinătatea facultăților mintale atunci când a semnat testamentul prin care anumit-o unică moștenitoare pe cea care i-a fost alături zi și noapte în ultimii doi ani din viață.