Badantă moldoveancă din Italia și bătrânul asistat, loviți de o mașină pe trecerea de pietoni. Pensionarul a decedat

O tragedie a avut loc marți după amiază, 31 octombrie, la Castellucchio, regiunea Lombardia, unde un bătrân în vârstă de 84 de ani și îngrijitoarea sa, o moldoveancă de 56 de ani, au fost victimele unui grav accident rutier, în timp ce traversau pe trecerea de pietoni.

Din nefericire bătrânul, pe nume  Cesare Mantovani, a decedat după ce a fost dus la spital, informează Gazzetta di Mantova. Îngrijitoarea este internată, dar viața sa nu este în pericol.

Accidentul s-a petrecut la puțin timp după ora 16:00, pe Via Roma, chiar în fața bisericii.

castellucchio-chiesa-via-roma-696x436
Locul unde a avut loc tragedia. Sursa foto: Gazzetta di Mantova

Bătrânul se afla într-un scaun cu rotile împins de îngrijitoarea sa, o femeie originară din Moldova.

Cei doi au fost loviți în plin de un autoturism Renault Scenic care se deplasa în direcția Cremona. În urma impactului, ambii au fost răniți grav, fiind transportați de urgență la spitalul Carlo Poma din Mantova.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bătrânul a fost declarat încă de la început în stare critică, în timp ce starea femeii a fost clasificată ca fiind mai puțin gravă. După câteva ore de la spitalizare pensionarul a decedat.

Îngrijitoarea a suferit mai multe fracturi la picioare și la brațe și se află acum la secția de ortopedie a spitalului, dar viața ei nu este în pericol.

Echipele de intervenție au sosit rapid la locul accidentului, fiind mobilizate două ambulanțe și un echipaj de medicină de urgență.

Carabinierii din Compagnia di Viadana au deschis o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Femeia de la volanul mașinii, în vârstă de 62 de ani, domiciliată în Bozzolo, a declarat că nu i-a văzut pe cei doi care traversau strada. Ea este anchetată pentru omor din culpă (neintenționat).F