Badantă moldoveancă din Italia cu arsuri grave în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaz

O îngrijitoare originară din Republica Moldova, în vârstă de 52 de ani, a suferit grave arsuri la față și brațe în urma unei explozii care a avut loc în apartamentul din Trevignano, provincia Treviso, unde femeie lucra.

S-a întâmplat în seara de vineri, 21 octombrie, când o bubuitură teribilă a zguduit cătunul Falzé din comuna Trevignano, informează publicația Tribuna Treviso.

Un apartament de pe strada 2 Giugno, nr. 36, a fost aruncat în aer, probabil din cauza unei scurgeri de gaz. Posibil ca aprinderea luminii să fi declanșat explozia în urma căreia îngrijitoarea moldoveancă a suferit arsuri grave la față și la brațe.

Femeia a fost transportată la spitalul din Montebelluna. Viața sa nu pare a fi în pericol, au transmis medicii italieni.

Badanta moldoveancă avea grijă de Erminio, un pensionar italian în vârstă de 87 de ani care la momentul exploziei se afla în vizită la fiica sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Tatăl meu era cu mine când s-a produs explozia – a spus Antonella, fiica bătrânului – pentru că de obicei după-amiaza îl aduc la mine acasă unde stă până la ora 21. Îngrijitoarea a sosit la ora 19.00, a aprins lumina și s-a declanșat explozia. Din păcate, casa este acum inutilizabilă și am nevoie de ajutor pentru că tata este diabetic și are Parkinson. Nu vreau să-l duc la azilul de bătrâni, pe moment va veni la mine, dar îl rog pe primar să mă ajute să-i găsesc cazare temporară, așteptând să înțeleg ce putem face cu această casă”.

 La fața locului au intervenit imediat pompierii, ambulanțele și carabinierii.