Badantă moldoveancă în Italia, a furat cardul bătrânei și a sustras o sumă considerabilă de bani. Camerele de supraveghere au dat-o gol

O femeie originară din R. Moldova a fost denunțată de Poliția de Stat din Perugia, în regiunea italiană Umbria, pentru furt din locuință și utilizarea ilegală a unor sisteme de plată.

Incidentul a fost descoperit de fiica unei bătrâne din orașul menționat mai sus care, observând lipsa portofelului său, a verificat tranzacțiile conturilor bancare ale mamei sale prin intermediul unei aplicații de pe telefon.

Conform Perugia Today, femeia a constatat că cineva a efectuat retrageri de numerar, o tranzacție în străinătate și plăți în diverse magazine din oraș, folosind cardul bancar al mamei sale. Aceste tranzacții însumau în total aproximativ 2800 de euro.

E a raportat incidentul la Poliție, iar Centrul Operativ pentru Securitatea Cibernetică de la Poliția Poștală și a Comunicațiilor din Umbria, a analizat documentația administrativă și contabilă prezentată în plângere, precum și imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazinele implicate în tranzacții.

Anchetatorii au reușit astfel să identifice femeia care, chiar în ziua incidentului, oferise servicii de asistență familiei victimei, pe post de badantă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile au dus ulterior la blocarea unui transfer bancar de aproximativ 1000 de euro către străinătate.

Ulterior, sub delegația Parchetului din Perugia, personalul specializat a efectuat o percheziție la domiciliul suspectei.

În urma acestei percheziții, au fost confiscate documente legate de operațiunile financiare nelegale realizate cu cardul bancar furat și suma de aproximativ 1.000 de euro în numerar, provenind din retragerile ilegale.

Astfel, ancheta a dus la recuperarea unei părți din suma furată și la identificarea și denunțarea autoarei infracțiunii în persoana îngrijitoarei moldovence.