Badantă moldoveancă lăudată în Italia. A găsit un portofel plin cu bani și l-a returnat proprietarului

Veronica Nastasiu, o badantă de 57 de ani din Italia, originară din Calarași, Moldova, a fost protagonista unui gest impresionant de solidaritate petrecut în Padova, în urmă cu câteva zile.

Această poveste a început după ora 14:00, relatează publicația Polesine24, când Veronica, cunoscută mai bine cu numele de Vera, se deplasa cu bicicleta și a observat un portofel maro la intersecția dintre Pontevigodarzere și via Ferrero.

În portofel, badanta moldoveancă a găsit 1.335 de euro, documente și chiar permisul de ședere în Italia al proprietarului, și Emanuel Mafoe Fopa, un migrant camerunez de 48 de ani și rezident în Cadoneghe, angaja al unei companii de fructe și legume din zona industrială Zip.

083643302-9e6cd103-8a00-4d93-9f8b-7e82010fa024
Veronica și Emanuel. Sursă foto: Corriere delle Alpi.

Hotărâtă să returneze bunul pierdut, ea s-a îndreptat imediat spre sediul Poliției Municipale din via Tiziano Aspetti, unde a predat portofelul.

Ofițerii l-au contactat ulterior pe Emanuel, care a primit înapoi portofelul cu întreaga sumă de bani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Veronica a refuzat orice recompensă propusă apoi de bărbatul african, insistând ca banii să fie donați unei asociații umanitare din Republica Moldova.

„Povestea tânărului african m-a emoționat. O mare parte din banii din portofel trebuiau trimiși fratelui său (din Camerun – n.r.) care era bolnav”, a declarat ea.

Această demonstrație de altruism a impresionat întreaga comunitate, inclusiv pe Luigi Tarzia, consilier comunal din Arcella.

„O cunosc pe doamna Veronica de ani de zile”, a spus el. „Ea asistă persoane în vârstă de decenii și este în Padova de 24 de ani.

Suntem martorii unei povesti excepționale de umanitate, survenită chiar în ajunul Crăciunului, moment în care toți ar trebui să reflectăm asupra solidarității.”

@rotalianul