Badantă moldoveancă, moartă în Italia din cauza unei boli cumplite. Numită „Îngerul măștilor”

O veste tristă îndoliază comunitatea din Guastalla, regiunea Emilia-Romagna, odată cu plecarea din această lume a moldovencei Olga Sircu, cunoscută de toți ca „L’angelo delle mascherine” („Îngerul măștilor”), informează Il Resto del Carlino.

La vârsta de doar 55 de ani, învinsă de o boală cumplită, Olga a părăsit această lume la spitalul din Guastalla.

Originară din Moldova, locuia în Italia de aproape 20 de ani, unde a lucrat ca îngrijitoare.

photo_2023-07-27_15-05-59

Popularitatea ei în comunitate a crescut în mod exponențial acum trei ani, în timpul primului lockdown, când Olga a demonstrat că un suflet bun și un talent la cusut pot face o diferență semnificativă în viețile oamenilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În perioada în care măștile de protecție erau greu de găsit, Olga Sircu a pus la dispoziție o resursă prețioasă pentru cei din jurul său.

Cu migală și pricepere, ea a creat mii de măști de protecție artizanale și le-a oferit cadou prietenilor și concetățenilor care i-au cerut sprijinul.

Fără să poată interacționa direct cu oamenii în acel moment delicat, ea primea cereri prin intermediul rețelelor sociale și apoi, cu inima plină de generozitate, punea măștile în pungi de plastic bine închise și le arunca de la fereastră beneficiarilor.

Olga a devenit astfel cunoscută sub numele de „Angelo delle mascherine” (Îngerul măștilor), datorită actelor sale nobile de empatie și sprijin față de comunitatea sa.

Moartea Olgei Sircu a lăsat un gol imens în inimile familiei și a prietenilor apropiați.

Ea lasă în urmă doi copii, Sergiu și Ana, o soră, Liudmila, dar și pe membrii familiei Favella, care vor purta mereu cu ei amintirea unui suflet luminos și darnic.

Serviciul funerar a avut loc astăzi, joi, 27 iulie, la ora 10:00 dimineața, în camera mortuară a spitalului din Guastalla.

@rotalianul