Badantă moldoveancă, moartă în Italia în timp ce se întorcea de la cumpărături. A fost lovită de o mașină

O femeie moldoveancă în vârstă de 62 de ani a murit vineri, 8 martie, în orașul Vicenza, din regiunea Veneto, în urma unui accident rutier care a avut loc pe o stradă extrem de periculoasă pentru pietoni.

Femeia, pe nume Raisa Ilian, lucra în Italia ca badantă și a fost lovită mortal de o mașină pe strada Viale del Sole, care face legătura cu autostrada, informează Il Giornale di Vicenza

Accidentul s-a petrecut vineri seara, cu puțin timp înainte de ora 20:00, când Raysa Ilian a fost lovită de un autoturism Nissan Qashqai condus de A.S., un avocat de 51 de ani din zona Bassano, care se îndrepta dinspre oraș către autostradă.

Impactul dintre vehicul și victimă a fost extrem de puternic, trupul moldovencei fiind aruncat la câțiva zeci de metri distanță de locul accidentului.

Moldoveancă lovită mortal de o mașină în Vicenza. Locul unde s-a petrecut tragedia. Sursa foto: Il Giornale di Vicenza

Echipajele de salvare ajunse la fața locului nu au putut decât să constate decesul femeii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile locale au investigat accidentul, dar motivele care au dus la prezența femeii pe acea porțiune de stradă rămân neclare.

Deși segmentul de drum este recunoscut pentru periculozitatea sa, nu există restricții care să interzică accesul pietonilor în zona respectivă.

Se pare că Raisa, care locuia în oraș împreună cu sora sa, se întorcea acasă după ce făcuse cumpărături, teorie susținută de găsirea unor sacoșe în apropierea locului accidentului.

Ancheta continuă sub îndrumarea comandantului Massimo Parolin și a inspectorului Michele Piazza, în speranța de a clarifica aspectele neelucidate legate de tragicul eveniment.