Badanta poate locui în casa asistatului pentru o perioadă de timp după moartea acestuia. Iată în ce condiții

I se poate cere unei îngrijitoare să părăsească de la o zi la alta locuința persoanei pe care o îngrijea și care tocmai a decedat?

Nu, moștenitorii persoanei decedate nu pot invita să plece de la o zi la alta îngrijitoarea care trăia în casa asistatului 24 de ore din 24 inclusiv sâmbăta și duminica, ci trebuie să îi dea timp să își găsească o nouă locuință.

Perioada de timp necesară se stabilește de acord între îngrijitoare și moștenitorii asistatului sau poate fi decisă de un tribunal

În cazul decesului persoanei asistate, îngrijitoarea nu poate fi dată afară din casa de la o zi la alta unde locuia împreună cu aceasta ci trebuie să primească din partea moștenitorilor acordul că poate locui în casa unde a lucrat până când își va găsi o altă locuință sau un alt loc de muncă cu cazare.

Perioada de timp necesară se stabilește de acord între îngrijitoare și moștenitorii asistatului sau dacă nu se poate ajunge la o înțelegere între părți, îngrijitoarea se poate adresa Tribunalului care va stabili perioada de timp necesară. O hotărâre în acest sens a fost emisă recent de Curtea Tribunalului de la Benevento.

În timpul șederii îngrijitoarei în casa fostului asistat, acesteia nu i se va percepe nici un ban pentru chirie sau pentru alte cheltuieli.

Numai după ce timpul acordat de comun acord sau hotărât de judecător a trecut și îngrijitoarea ocupă încă locuința, refuzând să plece, moștenitorii vor putea să acționeze împotriva acesteia atât pe cale civilă cât și penală pentru ocuparea abuzivă a locuinței.

Dacă moștenitorii casei au intenția să vândă  proprietatea, vor informa potențialul cumpărător despre situație sau vor așteapta până la expirarea preavizului acordat îngrijitorei.

- Mai multe articole după publicitate -

Trimite acest articol și prietenilor tăi

Te-ar mai putea interesa

Publicitate
Trimite acest articol și prietenilor tăi