Badantă română condamnată în Italia la 23 de ani de închisoare și expulzarea de pe teritoriul italian după executarea pedepsei

Dana Mihaela Nicoleta Chiță, o badantă de naționalitate română în vârstă de 28 de ani, acuzată de moartea bătrânului pe care îl îngrijea, a fost condamnată astăzi, 30 septembrie 2022, la 23 de ani de închisoare și expulzarea de pe teritoriul italian după executarea pedepsei. Procurorul ceruse condamnarea pe viață a inculpatei.

De asemenea, Corte d’Assise (compusă din doi judecători profesioniști și șase judecători laici) a Tribunalului din Agrigento, prezidată de judecătorul Wilma Angela Mazzara, a stabilit că femeia va trebui să despăgubească pe fiecare dintre părțile civile constituite, reprezentate de avocații Vito Cangemi și Giuseppe Fabio Cacciatore, cu o plată provizorie de 20.000 de euro.

Dana Mihaela Nicoleta Chiță a fost judecată și condamnată pentru jefuirea și uciderea lui Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, la Palma di Montechiaro, în vara anului 2020.

Crima brutală, care a șocat întreaga comunitate, a avut loc într-un apartament din via Pietro Attardo, pe data de 11 iulie 2020. Cadavrul pensionarului, cu mâinile și picioarele legate, a fost găsit de polițiști la câteva zile de când nu se mai știa nimic de bătrân.

Cercetările, efectuate în teren de carabinierii companiei Licata și de cei din Palma di Montechiaro, s-au concentrat imediat asupra îngrijitoarei de naționalitate română.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Momentul de cotitură în anchetă a venit însă odată cu descoperirea mașinii victimei în posesia unui fost condamnat din Canicattì care a confirmat faptul că femeia, după crimă, i-a cerut să o ajute să scape de mașină. Potrivit reconstrucției, Dana Mihaela Nicoleta Chiță, după ce a comis jaful și l-a ucis pe bărbat, ar fi părăsit locuința în dezordine, fugind cu mașina victimei.

Pe același subiect: O badantă de naționalitate română din Italia riscă închisoare pe viață pentru uciderea bătrânului asistat