O badantă română din Italia a încercat să salveze viața bătrânei, dar a omorât-o. Condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare

Gabriela L., în vârstă de 47 de ani și de naționalitate română, avea numai câteva zile de când sosise în Italia pentru a lucra ca îngrijitoare de bătrâni, dar a trecut prin coșmarul vieții sale. Un coșmar care, în cele din urmă, s-a concluzionat pentru româncă noastră cu o condamnare la 6 luni de închisoare, cu suspendare, informează ziarul italian La Nazione.

Badanta română ajunsese în localitatea Volterra din provincia Pisa, în Toscana, unde a fost angajată pentru a avea grijă de Bruna Trafeli, o pensionară în vârstă de 92 de ani.

La numai câteva zile după ce a  început munca însă, la data de 15 martie 2018, s-a petrecut o tragedie care a dus la moartea bătrânei, iar responsabilă a fost găsită recent chiar Gabriela.

Era ora 4:30 noaptea când românca noastră a auzit-o pe Bruna țipând și a fugit repede în dormitorul ei să vadă ce se întâmplă. Odată ajunsă acolo, badanta a observat că iese fum din pătura cu care bătrâna era acoperită, așadar a umplut repede o găleată cu apă și a aruncat-o pe pătură.

Din nefericire, Gabriela nu a luat în considerare că pătura cu care pensionara italiană era acoperită era electrică, iar apa aruncată pe ea a provocat un scurtcircuit care a declanșat apoi niște flăcări. Bruna Trafeli a murit astfel din cauza flăcărilor care au cuprins-o, iar conaționala noastră a ajuns astfel să fie anchetată și trimisă apoi în judecată pentru omor din culpă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocata Simona Volpi, care a apărat-o pe Gabriela la proces, a reușit să demonstreze totuși că nu poate fi considerată responsabilă doar clienta sa de acest deces, deoarece instalația electrică a locuinței era foarte veche și nu avea un sistem de siguranțe care să oprească electricitatea în caz de scurtcircuit. Mai mult, și pătură electrică folosită de pensionară era veche, a mai subliniat avocata.

Cu toate acestea, procurorul care a anchetat cazul a considerat că mare parte din vină aparține badantei, deoarece primul lucru pe care ar fi trebuit să-l facă aceasta era să scoată pătură electrică din priză, nu să arunce cu apă pe ea.

Judecătorea Elsa Iadaresta, de la tribunalul din Pisa, a condamnat-o astfel pe Gabriela L. la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru omor din culpă.