Badantă română din Italia, moartă pe stradă la 6 ore după ce a făcut vaccinul Astra Zeneca

O româncă în vârstă de 62 de ani a început să se simtă rău și a murit pe stradă, la Torino, duminică, 18 iulie. Cu numai 6 ore înainte i se administrase o doză de vaccin AstraZeneca.

Nu se știe încă dacă există vreo legătură între vaccinul anti-Covid și decesul conaționalei noastre, în următoarele zile va fi efectuată autopsia, informează Corriere della Sera.

Tragedia s-a petrecut pe Corso Racconigi, la Torino. Românca lucra ca îngrijitoare de bătrâni și duminică, în timp ce era la volanul mașinii sale a început să se simtă rău.

A oprit mașina și a coborât în stradă, dar a căzut la pământ și în scurt timp a decedat.

Trecătorii au sunat imediat la 118 și o salvarea a sosit la fața locului. Personalul medical nu a mai putut face nimic însă pentru a-i salva viața, la sosirea lor femeia era moartă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu numai 6 ore înainte i se administrase vaccinul de la AstraZeneca. Procurorul adjunct Vincenzo Pacileo și procurorul Chiara Canepa au dispus o serie de investigații în acest caz, dar în acest moment nu există elemente care să susțină o legătură între administrarea vaccinului și moartea femeii.

Conform istoricului clinic, îngrijitoarea suferea de anumite patologii, inclusiv tulburări legate de hipertensiune.

În următoarele zile va fi efectuată autopsia trupului neînsuflețit.