Badantă româncă din Italia și fiul bătrânului asistat anchetați pentru moartea pensionarului

O româncă în vârstă de 51 de ani, care lucra ca îngrijitoare pentru un pensionar din localitatea Campiano, provincia italiană Ravenna din Emilia Romagna, precum și fiul acestuia din urmă, sunt anchetați pentru moartea bătrânului, relatează publicația locală Il Resto del Carlino.

Potrivit sursei citate, bărbatul decedat se numea Danilo Molducci, avea 68 de ani și era un medic ieșit la pensie care suferea de o boală gravă.

Decesul a avut loc în dimineața zilei de vineri, 28 mai 2021, și părea să fi survenit din cauze naturale, provocat de o boală care-l apăsa de ani de zile.

Cu toate acestea, procurorul Angela Scorza, de la Parchetul din Ravenna, a deschis o anchetă cu privire la moartea pensionarului italian și a blocat înmormântarea, solicitând medicului legist să efectueze autopsia asupra trupului neînsuflețit.

Procurorul Angela Scorza, Parchetul din Ravenna. Foto: Il Resto del Carlino

Persoanele vizate de anchetă sunt badanta bătrânului și fiul acestuia, Stefano, în vârstă de 39 de ani, fost secretar al filialei partidului politic PD din Castrocaro Terme, provincia Forlì.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După o primă inspecție a cadavrului nu a fost găsite răni sau urme de agresiune, dar anchetatorii vor să verifice și posibilitatea ca decesul să fi fost provocat de administrarea unor medicamente.

Rezultatul autopsiei va fi cel care va face lumină cu certitudine asupra cauzelor ce au provocat decesul și dacă a fost o moarte naturală sau nu.

Momentan nu se știe care au fost motivele care au împins autoritățile să deschidă o anchetă în acest caz.