„Badantă” româncă acuză un pensionar italian de hărțuire sexuală. Soția bătrânului: „E impotent de 30 de ani”

Un pensionar italian, în vârstă astăzi de 80 de ani și rezident în localitatea Cellere (provincia Viterbo din Lazio), este judecat pentru hărțuire sexuală asupra unei îngrijitoare românce care a lucrat pentru sora lui timp de jumătate de an. În urma presupuselor abuzuri din partea bătrânului, conaționala noastră a demisionat și l-a denunțat pe acesta.

Femeia română a lucrat pentru sora inculpatului timp de circa 6 luni, în anul 2017, până când a decis să demisioneze și l-a denunțat pe fratele femeii pe care o îngrijea pentru hărțuire sexuală. Ulterior, „badanta” româncă l-a dat în judecată pe bărbat pentru aceste abuzuri, dar și pe familia care a angajat-o pentru că nu i-a făcut contract de muncă.

„Noaptea dormeam la Caritas, iar ziua mă organizam mergând din clinică în clinică, din spital în spital, unde câștigam câte un ban îngrijind pacienții. La Salus din Viterbo i-am cunoscut pe cei doi, frate și soră, soțul ei fiind pe patul de moarte. Când a murit, am fost angajată pentru a avea grijă de sora lui pentru care am lucrat 6 luni, din 4 mai până în 27 noiembrie”, a declarat în tribunal femeia română.

La început, pensionarul îi făcea conaționalei noastre diferite complimente precum: „ești cea mai frumoasă badantă din sat”, pe care femeia le vedea doar ca pe niște glume.

„Îi spuneam că-mi putea fi tată, bunic. Venea în casa surorii sale dimineața și după-masa, când ea dormea, și căuta orice scuză pentru a-și întinde mâinile, pentru a mă atinge. Apoi, pe 4 iulie, m-a condus la Belcolle (spital din Viterbo – n.r.) pentru o operație și așa a început coșmarul”, a mai povestit românca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În timpul călătoriei îmi punea într-una mâna dreaptă pe sân, pe picioare, iar eu i-o dădeam deoparte fără să spun nimic. Apoi mi-a spus că noaptea, pentru a putea face dragoste cu soția lui, trebuia să se gândească la mine, altfel nu reușea. Voia să ne oprim la un hotel, pe via Commenda. În ziua externării, pe 7 iulie, m-am simțit foarte rău când am ieșit din lift și m-au ținut toată ziua la Urgențe. El, care a venit să mă ia cu mașina și nu m-a găsit, a început să mă caut cu carabinierii. Când i-am spus că voi petrece concediul medical într-o casă închiriată special pentru asta, fără să-i spun unde, a început să facă o criză. La câteva zile după aceea m-am trezit cu el la ușă”, a relatat femeia în tribunal, în fața judecătorului Gaetano Mautone.

În ciuda acestor abuzuri din partea bătrânului, românca de 44 de ani nu a renunțat încă la locul de muncă, dar situația se înrăutățea tot mai tare în fiecare zi.

„Venea 7 zile din 7 (bătrânul, la casa surorii lui – n.r.) de două, chiar și trei ori pe zi. O dată, cu scuza de a aduce lemne, m-a făcut să cobor în garaj și a sărit pe mine, încercând să mă sărute. Cu altă ocazie, la cimitir, mi-a pus mâinile pe fund în timp o puneam pe sora lui în scaunul cu rotile. A vrut cu orice preț să mă conducă el la ginecolog pentru un control după operație și pe drum mă întreba de ce port mereu pantaloni și niciodată fustă. Mereu pregătit să mă atingă cu acea mână scârboasă. Mă urmărea peste tot. La farmacie, la alimentară, la bancomat (…) Nu l-am denunțat mai devreme fiindcă mă ruga sora lui să n-o fac, pentru soția lui și pentru că ar fi ieșit scandal, i-aș fi făcut de rușine în tot satul”, a mai subliniat îngrijitoarea română în cursul audierii sale în tribunal care a avut loc în data de 12 iunie 2019.

Cu toate acestea, după încă o ceartă cu bătrânul pentru suma de 50 de euro, în opinia ei reținută în mod incorect din salariu, românca noastră a decis să demisioneze. Imediat după aceea, femeia l-a denunțat pe pensionar la carabinieri și l-a dat în judecată pentru toate aceste abuzuri.

În cursul zilei de miercuri, 9 septembrie 2020, a fost audiată și soția bătrânului acuzat care i-a spus judecătorului că nu se poate ca soțul ei să fi făcut toate acele lucruri deoarece este impotent de zeci de ani.

„Imposibil! Soțul meu nu mai funcționează cum trebuie de 30 de ani”, a spus bătrâna.

Mărturia decisivă, care ar fi putut face mai multă lumină asupra cazului, ar fi fost cea a surorii inculpatului, pe care femeia română o îngrijea, dar aceasta a murit anul trecut. În schimb, o altă îngrijitoare română, care în prezent lucrează pentru familia respectivă, sare în apărarea bătrânului în tribunal.

„Eu am fost cea care le-a făcut cunoștință cu femeia care-i acuză, o conațională pe care am cunoscut-o la spital și care mi-a spus că se afla în dificultate foarte mare. Acuzatul nu a ridicat niciodată un deget la mine, nu mi-a adresat niciodată un cuvânt nelalocul lui, este o persoană amabilă și de încredere. Mie mi se plângea (îngrijitoarea care acuză – n.r.) că el îi aducea sandwich-uri cu carne de porc, că se oferea să o însoțească el cu mașina și că îi spunea că este frumoasă. Eu i-am răspuns că, în opinia mea, când cineva îmi spune că sunt frumoasă, este un compliment”, a declarat în fața judecătorului cealaltă „badantă” româncă.

- Continuarea după publicitate -

La finalul audienței de ieri, avocatul bătrânului a cerut de asemenea să fie ascultată o înregistrare audio în care presupusa victimă a acestuia o invita pe soția lui la o întrevedere. În cadrul acelei înregistrări, îngrijitoarea română ar fi refuzat să fie angajată cu contract de muncă pentru a nu pierde șomajul și insinua că pensionarul ar fi molestat-o în repetate rânduri, subliniind că „tot satul știe și vorbește despre asta” și că are „toate dovezile necesare, că a înregistrat totul”. În înregistrare se mai aude și vocea bărbatului care i se adresa româncei cu apelativul „ticăloasă”.

Următoarea audiență în cadrul acestui proces a fost stabilită pentru data de 4 noiembrie 2020.

@rotalianul