Badantă româncă acuzată că a maltratat bătrâna. Fiul pensionarei a găsit-o dezbrăcată și udă pe pavimentul din baie

O badantă româncă din Italia, în vârstă de 57 de ani și care lucra în localitatea italiană Vasto din provincia Chieti (Abruzzo) este acuzată de maltratarea bătrânei pe care ar fi trebuit să o îngrijească.

Incidentul s-a produs joi, 18 mai 2023, cu puțin timp înainte de ora cinei, informează publicația Piazza Rossetti.

Fiul bătrânei a găsit-o pe mama sa întinsă pe pavimentul din baie, goală, plină de vânătăi și udă din cauza unor jeturi de apă rece la care a fost supusă de îngrijitoare. Lângă ea se afla femeia româncă, în stare de ebrietate și cu o evidentă tulburare psihică.

Deși îngrozit de scena din fața sa, fiul pensionarei a avut prezența de spirit să filmeze totul în timp ce solicita ajutorul forțelor de ordine.

La fața locului s-au deplasat o patrulă a poliției locale și o ambulanță, aceasta din urmă transportând bătrâna la spitalul din Vasto.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când agenții de poliție au încercat să discute cu badanta, ea a opus rezistență și i-a atacat.  Femeia a fost denunțată apoi la Parchet.

Bătrână este îngrijită acum și monitorizată la spital. Numai vânătăile de pe corpul ei pot spune povestea infernului prin care a trecut, deoarece suferă de boala Alzheimer care o împiedică să-și amintească ce s-a întâmplat.

„Totul a început cu un apel de ajutor primit la centrala poliției locale. O patrulă s-a deplasat la adresa indicată și a găsit-o pe îngrijitoare la intrarea în clădire.

Personalul medical se ocupa de femeia în vârstă. Agenții i-au cerut îngrijitoarei documentele, dar ea a refuzat să-și dea numele și a reacționat violent, făcând scandal”, a declarat comandantul poliției locale, Giuseppe Del Moro.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce se afla la sediul poliției locale, românca a început să se simtă foarte rău și a ajuns și ea la secția Urgențe.

„Doamna a fost denunțată la autoritatea judiciară. Pe lângă acuzația de rezistență la un ofițer de ordine publică, va trebui să răspundă și de acuzația de maltratare a unei persoane vulnerabile și incapabile să se apere”, a mai adăugat Del Moro

Magistratura va deschide un dosar penal în legătură acest caz, iar îngrijitoarea româncă riscă să ajungă la închisoare.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20