Badantă română arestată în Italia, bătrânul pentru care a lucrat doar o zi a fost găsit mort

O tânără de naționalitate română a fost arestată joi, 19 noiembrie 2020, după ce bătrânul pe care l-a asistat ca îngrijitoare timp de numai o zi a fost găsit mort în locuința lui chiar de fiul acestuia, informează Agrigento Notizie.

Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani și rezident în localitatea siciliană Palma di Montechiaro din provincia Agrigento, a fost găsit fără viață în casa sa din via Pietro Attardo în data de 11 iulie a acestui an. Cel care a făcut dramatica descoperire a fost chiar fiul bătrânului care, îngrijorat că acesta nu mai răspundea la telefon de câteva zile, s-a dus să-l viziteze. Când a intrat în casă, cu ajutorul carabinierilor și a pompierilor, bărbatul italian și-a găsit tatăl fără suflare pe un scaun, legat de mâini și de picioare.

Carabinierii la casa bătrânului găsit mort în data de 11 iulie 2020. Foto: livesicilia.it

Anchetatorii au observat încă de la primele investigații că bătrânul a fost victima unui jaf, iar toate dovezile indicau spre „badanta” care fusese angajată pentru a-l asista cu numai o zi înainte de moartea lui. Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie de naționalitate română în vârstă de 26 de ani care ar fi furat bani și obiecte de valoare din casa pensionarului italian, dar a furat și autoturismul acestuia.

În urmă cu câteva zile, autoturismul a fost găsit de anchetatori în posesia unui infractor din Canicattì care, interogat de polițiști, a declarat că femeia l-a fi contactat în trecut și i-a cerut să ducă mașina la demontat. Bărbatul, însă, nu a făcut asta și a păstrat mașina pentru uz personal, probabil pentru a comite alte infracțiuni.

Dar autoturismul furat reprezintă doar una dintre dovezi, spun anchetatorii. Mărturii ale vecinilor, precum și amprentele româncei găsite în casă, sunt alte dovezi la fel de convingătoare că aceasta ar responsabilă de moartea lui Marchese.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Încă din primele declarații (ale vecinilor – n.r.) se vorbea despre o femeie slabă cu păr negru care, în ultimele zile, frecventa casa bătrânului. Acest indiciu, împreună cu amprentele găsite pe alocuri pe mobilier și examinate de Departamentul de Investigații Științifice din Messina, le-a permis anchetatorilor să aibă dovezi importante”, au declarat carabinierii din Agrigento.

Conferință de presă ținută de carabinierii din Agrigento cu privire la arestarea badantei românce. Foto: Agrigento Notizie

Nu este prima oară, însă, când tânăra de 26 de ani are probleme cu justiția italiană. Aceasta se afla deja în închisoare după ce a încălcat interdicția de a părăsi localitatea de rezidență, impusă după ce a opus rezistență în fața unui organ public la Canicattì, precum și din cauza unei altercații care a avut loc în penitenciarul din Agrigento.

În cursul zilei de ieri, procurorul Chiara Bisso a emis pe numele îngrijitoarei românce un nou mandat de arestare, fiind considerată responsabilă de decesul lui Michelangelo Marchese. Bătrânul, mai precizează anchetatorii, murise sufocat pe scaun, neavând posibilitatea de a respira în mod corespunzător.