Badantă româncă arestată în Italia, era beată în timp ce bătrâna zăcea căzută la pământ, în propriile excremente

Într-o situație revoltătoare, o bătrână italiancă în vârstă de 91 de ani a fost găsită de carabinieri în propria casă, zăcând la pământ în propriile excremente și cu vânătăi pe corp.

Femeia, cu grave patologii și dizabilități, a fost lăsată în această stare deplorabilă de către îngrijitoarea sa, o româncă de 45 de ani, care se afla în propria cameră, în stare de ebrietate, informează Il Tirreno.

Incidentul s-a petrecut în seara de vineri, 6 octombrie, în orașul Pistoia din regiunea Toscana și a ieșit la iveală când fiul femeii vârstnice a ajuns la domiciliul mamei sale și a găsit-o căzută la pământ.

Bătrâna era pe jumătate dezbrăcată, cu fața în sus, sub masa din sufragerie și zăcea inconștientă, în propriile excremente.

Îngrijitoarea dormea pe pat, în camera sa, cu mai multe sticle goale lângă ea, trei de vin și una de bere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a alertat autoritățile. Carabinierii, odată ajunși la fața locului, au descoperit scena îngrozitoare.

Ambulanța de la 118 a transportat de urgență bătrâna la Spitalul San Jacopo din Pistoia, pentru a primi îngrijirile necesare.

În același timp, îngrijitoarea Livioara Marii, a fost trezită din somn. Într-o stare confuză, ea nu a putut să explice ce s-a întâmplat și nici de ce bătrâna era căzută și avea vânătăi.

Fiul femeii le-a spus polițiștilor că nu era pentru prima dată când se confrunta cu o situație de acest gen. Miercuri seara el își vizitase mama și o găsise mirosind urât, cu scutecul plin de urină, iar în casă era multă mizerie.

S-a plâns îngrijitoarei și spera că situația se va îmbunătăți, dar joi a fost nora în vizită și a găsit-o pe bătrână întinsă pe podeaua sufrageriei, într-o baltă de urină. Vineri seară, însă, a fost necesară intervenția carabinierilor și a ambulanței.

Badanta româncă a fost arestată pentru săvârșirea infracțiunii de maltratare agravantă

Ea a fost dus la cazarma carabinierilor și, de acolo, transferată la închisoarea pentru femei din Sollicciano, la ordinul Parchetului, în așteptarea validării și audierii de către judecătorul de investigații preliminare.

Militarii au constatat ulterior că în aprilie anul trecut, Livioara Marii a fost reclamată pentru infracțiunea de abandon de persoană incapabilă, în urma plângerii fiicei unui bătrân în vârstă de peste 100 de ani pentru care fusese angajată în Montecatini.