„Badantă” româncă arestată în Italia. A scuipat, bătut și furat 3.500 de euro de la bătrânul pe care trebuia să îl îngrijească

O femeie de origine română în vârstă de 52 de ani care lucra ca îngrijitoare a fost arestată la Cosenza, în Calabria, după ce s-a constatat că a furat 3.500 de euro de la bătrânul pe care ar fi trebuit să îl îngrijească, scrie Cosenza 7. Carabinierii italieni au descoperit de asemenea că femeia îl lovea, scuipa și hrănea doar cu minimul indispensabil pe pensionar.

Autoritățile declară că femeia ținea bătrânul sechestrat, supunându-l abuzurilor și violenței. Bărbatul nu ieșea niciodată din casă, iar femeia îi luase actele și cărțile de credit. Victima este un pensionar în vârstă de 82 de ani și suferă de probleme grave de sănătate.

Ancheta carabinierilor a început în dimineața zilei de 22 noiembrie, când o femeie de origine bulgară a denunțat că a aflat de la anumite persoane că un bătrân este ținut sechestrat în interiorul unui apartament din Via della Repubblica, în Cosenza. Imediat după ce au înregistrat plângerea, militarii s-au dus la adresa indicată pentru a verifica veridicitatea faptelor denunțate și au găsit bătrânul întins pe un pat improvizat, poziționat într-un colț îngust al bucătăriei.

Bătrânul, văzându-i pe bărbații în uniformă, a început să plângă și le-a mulțumit: „Fie ca Dumnezeu să vă ajute, ați venit să mă salvați!” Și le-a povestit hărțuirea și abuzurile pe care a fost nevoit să le îndure în ultima lună, când în urma unei căderi și fără asistență, a fost nevoit să o primească în casă pe cea care ar fi trebuit să fie îngrijitoarea sa.

Femeia îl amenința și hărțuia constant folosind violența fizică și verbală, rostea cuvinte înjositoare la adresa lui, îl scuipa și lovea peste față și îl bătea cu pumnii în cap. Pe data de 20 noiembrie îl lovise cu inelele de pe degete peste față provocându-i o mică hemoragie și l-a amenințat cu un cuțit, spunându-i să tacă altfel l-ar fi închis într-o casă de nebuni. În toată această perioadă pensionarul a fost hrănit doar cât să supraviețuiască.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Așa zisa îngrijitoare a pus mâna pe cardul bătrânului și pe datele de acces și a prelevat suma de 3.500 de euro pe care și i-a însușit. De asemenea, îi cerea bătrânului alți 5.000 de euro ca să-i restitue documentele.

Cu acuzațiile de vătămare corporală agravată, sechestrare, amenințare continuă, furt agravat, tentativă de extorcare și maltratare a unei persoane, polițiștii din Cosenza au arestat și declarat femeia română în arest la domiciliu. Potrivit rapoartelor anchetatorilor, aceasta are antecedente penale.

Bătrânul, după intervenția carabinierilor, a fost încredințat spre îngrijire unei familii din Cosenza.