„Badantă” româncă din Italia dată în urmărire internațională, acuzată că a abandonat bătrâna și i-a furat bijuteriile

Îngrijitoarea română din Italia care a dispărut fără urmă din casa bătrânei pe care o asista în localitatea Città di Castello, din provincia Perugia, a fost dată astăzi în urmărire internațională de către carabinieri. Potrivit ziarului La Nazione, pe lângă acuzația de abandon de persoană, familia pentru care lucra o acuză pe „badantă” și pentru furtul mai multor bijuterii care aparțineau pensionarei italiene.

Din informațiile făcute publice de locotenentul Fabrizio Capalti, șeful carabinierilor din Città di Castello, reiese că femeia română era angajată de ceva timp, cu contract de muncă în regulă, pentru a avea grijă 24 de ore din 24 de o bătrână din localitate. În urmă cu câteva zile, însă, femeia a dispărut fără urmă și fără să anunțe familia bătrânei, lăsând-o pe aceasta din urmă singură în casă.

Fabrizio Capalti, șeful carabinierilor din Città di Castello. Foto: La Nazione

O rudă de-ale pensionarei care a vizitat-o între timp, a găsit-o pe aceasta abandonată singură în locuința ei, iar  în urma unor verificări efectuate asupra bunurilor de valoare în posesia bătrânei, familia acesteia a constatat că au dispărut mai multe bijuterii. Totodată, rudele ei susțin că au fost furate, de asemenea, mai multe obiecte de veselă, precum și niște haine.

În urma unei plângeri depusă la carabinieri luni, 10 august 2020, de către familia bătrânei, prin care o îngrijitoarea română era acuzată de abandon de persoană și furt, forțele de ordine au dat startul căutărilor pentru a aduce-o pe aceasta în fața justiției. Până astăzi, însă, căutările nu au dat niciun rezultat, iar în urmă cu câteva ore militarii au decis să o dea pe presupusa infractoare în urmărire internațională, prin Interpol, căutările fiind astfel extinse atât la granițele Italiei, cât și în alte țări, în special în România.