„Badantă” româncă din Italia jefuită pe stradă de doi adolescenți italieni, i-au furat 1.000 de euro

O femeie română din Campobasso (Molise) care lucrează ca îngrijitoare, a fost jefuită și rănită de doi adolescenți în vârstă de 16 ani. Femeia a fost lovită și izbită la pământ, după care cei doi i-au furat geanta în care românca avea 1.000 de euro.

Era în seara zilei de 24 februarie, pe via Ferrari din localitate, când femeia în vârstă de 60 de ani, care lucrează ca „badantă”, se întorcea de la lucru după o zi de muncă. În geantă avea 1.000 de euro, salariul pe care tocmai îl primise, dar pe care nu a reușit să îl ducă acasă, pentru că doi băieți i-au sărit în spate, au lovit-o peste cap și i-au furat geanta.

Femeia a căzut la pământ unde a fost găsită de niște trecători care au chemat imediat poliția și salvarea. Transportată la spital, medicii i-au recomandat 25 de zile de concediu medical.

În acest timp, polițiștii s-au pus pe urmele celor care au comis infracțiunea. Autoritățile au avut nevoie de o săptămână de investigații pentru a ajunge la cei doi suspecți. A fost efectuată imediat o percheziție la domiciliul tinerilor, iar în casa unuia dintre ei s-a găsit geanta femeii românce cu cei 1.000 de euro încă în interior.

Infractorii au fost denunțați și puși la dispoziția Procuraturii de pe lângă Tribunalul pentru minori. „Nu este vorba de dependenți de droguri sau de tineri săraci, cu o situație socială specială. Cei doi sunt tineri care, probabil, au pierdut simțul respectului și al legalității”, scriu italienii de la primonumero.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI