Badantă româncă din Italia, s-a grăbit la aeroport și a lăsat singură bătrâna asistată. Condamnată la 6 luni de închisoare

O îngrijitoare de naționalitate română a fost condamnată în Italia la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că a lăsat-o singură în casă pe bătrâna asistată, informează Messaggero Veneto.

Elena Achiței, în vârstă de 53 de ani, lucra în cursul anului 2019 într-o localitate din provincia Udine, unde avea grijă de o bătrână în vârstă de 89 de ani, imobilizată la pat.

Pe data de 19 iunie, conaționala noastră avea bilet de avion și aștepta să vină îngrijitoarea care urma să o înlocuiască pentru a putea pleca apoi la aeroport.

Cum femeia care o înlocuia întârzia să apară, iar românca risca să ajungă prea târziu la aeroport și să piardă avionul, a lăsat bătrâna pe pat, a încuiat ușa casei și a plecat.

Odată ajunsă la domiciliul pensionarei, noua îngrijitoare a sunat la sonerie, dar nimeni nu i-a răspuns, bătrâna având probleme locomotorii și neputându-se deplasa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doar câteva ore mai târziu membrii familiei au reușit să ajungă și să intre în casă, unde au găsit bătrâna în condiții precare.

Badanta româncă a fost condamnată în primă instanță de judecătorul Daniele Faleschini Barnaba la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abandon de persoană incapabilă.