Badantă româncă din Italia, acuzată că a ucis bătrânul asistat. Crima ar fi fost plănuită de fiul victimei

O româncă în vârstă de 52 de ani, cu inițialele numelui E.V.S., a fost trimisă în judecată zilele trecute, acuzată fiind de moartea medicului Danilo Molducci, de 67 de ani, din Campiano (o fracțiune a municipiului Ravenna din Emilia-Romagna).

Danilo Molducci, 67 de ani. Anchetatorii cred că a fost ucis de fiul său în complicitate cu badanta româncă.

Conaționala noastră este suspectată că l-ar fi ucis pe bătrânul asistat în complicitate cu fiul acestuia, Stefano Molducci, în vârstă de 40 de ani.

Medicul generalist italian a murit anul trecut, pe 28 mai, în locuința sa din via Violaro 6.

Parchetul din Ravenna a notificat două sesizări de încheiere a anchetei pentru omucidere multiplu-agravată cu privire la moartea medicului Molducci.

Inculpații sunt fiul victimei, Stefano, rezident în Terra del Sole (Forli-Cesena) și fost secretar local al Partidului Democrat din Castrocaro, precum și badanta defunctului, o femeie de naționalitate română.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Stefano Molducci, acuzat că și-a ucis tatăl.

Potrivit cercetărilor poliției coroborate cu investigațiile financiare efectuate de Garda Financiară din Italia și coordonate de procurorul Angela Scorza, cei doi l-ar fi otrăvit pe Molducci folosind două tipuri de medicamente pe care medicul le lua pentru anumite afecțiuni de sănătate.

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, principalul vinovat ar fi chiar fiul bătrânului, care a fost student la medicină și ar fi planificat crima în detaliu.

Îngrijitoarea româncă, în schimb, este suspectată că i-ar fi administrat medicamentele letale medicului Danilo Molducci, care era imobilizat la pat din cauza unui accident rutier grav, survenit cu ceva timp în urmă.

În ultima perioadă, dificultățile sale motorii deveniseră de așa natură încât l-au forțat pe medic să stea în scaunul cu rotile.

Din acest motiv, el și-a prescris singur diferite medicamente, încredințând deseori badantei românce sarcina de a le ridica de la farmacie.

Potrivit analizei toxicologice efectuate post-mortem, în sângele defunctului existau două tipuri de benzodiazepine cu concentrații cuprinse între trei și șapte ori mai mari decât cele admise.

De asemenea, în conținutul gastric a fost depistat un medicament utilizat pentru patologii cardiace, în concentrație de 16 ori mai mare decât limita permisă.

Presupusul motiv al crimei, invocat de organele de urmărire penală, ar fi de natură financiară – de unde și circumstanța agravantă contestată a motivelor abjecte, în afară de premeditare și relațiile parentale.

Se pare că fiul a vrut să-l împiedice pe tatăl său să-i retragă delegările bancare, după ce medicul a descoperit retrageri substanțiale de numerar.

Din evaluările activelor, efectuate de Garda Financiară și urmate de cele ale Poliției de Stat, a reieșit că cu puțin înainte de moartea tatălui său, Stefano ar fi retras aproximativ 50 de mii de euro din contul acestuia.

Ulterior, în următoarele 4-5 luni, el a retras în total aproximativ 450 de mii de euro de la bancomat, cu retrageri zilnice mai mici de o mie de euro.

Cei doi inculpați nu și-au schimbat niciodată declarațiile, în care au subliniat că nu au fost implicați în moartea medicului.

În ceea ce-l privește pe Stefano, audiat la vremea respectivă de anchetatori, acesta a explicat că avea procură din partea tatălui său pentru a putea retrage bani, deoarece a făcut unele investiții financiare cu valori mari.

El a subliniat că tatăl său mai abuzase în trecut de medicamente. Totodată, s-a aflat că medicul ar fi angajat un detectiv particular din Trento pentru a face lumină asupra suspiciunilor cu privire la mișcările bunurilor sale.

Din păcate, el a murit cu puțin timp înainte de a primi raportul detectivului.

Distribuie acest articol