„Badantă” româncă dispărută în Italia. Căutată de familia bătrânei pe care o îngrijea

O femeie română în vârstă de 41 de ani care lucra la Lastra a Signa, lângă Florența, ca îngrijitoare de bătrâni, a fost dată dispărută de familia bătrânei pe care o îngrijea. Sunată de angajatorii săi, la telefonul româncei a răspuns un bărbat care a dat indicații false despre unde s-ar putea afla femeia.

Site-ul italian La Nazione publică un articol cu informații despre îngrijitoarea română, dar nu i se dă numele. Despre dispariția fără urmă a acesteia se precizează că joi, 12 septembrie, femeia, care locuia la domiciliul bătrânei pe care o îngrijea, a ieșit pentru a-și petrece ziua ei liberă și nu s-a mai întors la locul de muncă.

Conaționala noastră este rezidentă la Lastra a Signa, o localitate în vecinătatea orașului Florența și lucra pentru bătrâna respectivă de aproximativ un an de zile. În tot acest timp s-a comportat cu cea mai mare corectitudine și responsabilitate spun angajatorii săi, a avut întotdeauna relații excelente atât cu bătrâna asistată, cât și cu fiica acesteia, care joi a însoțit-o cu mașina la tramvai pentru a-i înlesni posibilitatea de a-și petrece ziua liberă la Florența. Din acel moment însă îngrijitoarea română și-a pierdut urmele și nu a mai dat niciun semn de viață.

„Mă tem că i s-a întâmplat ceva rău – spune Paola Nigi, fiica bătrânei asistată de îngrijitoarea dispărută – și fac tot ce este posibil ca să dau de ea și să aflu ce s-a întâmplat. Când am văzut că nu s-a mai întors până la ora 20:00, cum făcea de obicei, m-am gândit imediat la un accident. Din păcate, la telefonul său mobil nu răspunde. Mi-a răspuns un bărbat de două ori, oferindu-mi indicații de unde ar putea fi, dar toate s-au dovedit a fi false.”

Drept urmare, Paola Nigi a făcut o plângere la poliția din Lastra a Signa semnalând autorităților dispariția femeii românce. În momentul de față nu se știe dacă plecarea îngrijitoarei este voluntară sau dacă, așa cum suspectează cea care a făcut plângerea, i s-a întâmplat ceva nedorit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Fac un apel către oricine a observat episoade ciudate, a avut vești despre persoane implicate în accidente sau orice altceva care ar putea corespunde profilului indicat, să ne informeze – menționează Paola Nigi – sau să contacteze carabinierii. Suntem cu toții foarte îngrijorați!”

În momentul dispariției, femeia română era îmbrăcată cu blugi, o bluză de culoare galbenă cu mâneci scurte și avea asupra sa o geantă de culoare roșie. Ea a fost însoțită de fiica bătrânei pe care o îngrijea la stația de tramvai Villa Costanza, joi la ora 8.30, de unde ar fi trebuit să ajungă la Florența. „Dacă este o îndepărtare voluntară – continuă Paola Nigi  – nu cerem decât să știm că este bine. Doar un mesaj sau un apel telefonic și vom opri imediat căutarea. Între timp, luăm legătura cu membrii familiei pentru a înțelege mai bine ce s-ar fi putut întâmpla.”

Oricine crede că are informații utile o poate contacta pe Paola Nigi la telefon +39 335 675 0374 sau poate contacta direct unitatea de carabinieri din Lastra a Signa la numărul de telefon +39 055 872 0135.