Badantă româncă judecată în Italia pentru uciderea bătrânului. Condamnată inițial la 23 de ani de închisoare, a făcut recurs

Procuratura generală din Palermo a cerut menținerea condamnării la 23 de ani de închisoare pentru Dana Mihaela Nicoleta Chiță, o tânără badantă româncă, acuzată de moartea lui Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, din Palma di Montechiaro (Sicilia).

Procesul are loc în fața celei de-a doua secții a Curții de Apel din Palermo, sub președinția judecătorului Angelo Pellino.

Astăzi, joi, 13 iulie, în sala de judecată, au avut loc pledoariile avocaților părții civile, avocații Vito Cangemi și Giuseppe Fabio Cacciatore, și avocatul apărării, Fabio Asaro. Curtea a amânat procesul până pe 21 septembrie când, după eventuale replici, va fi pronunțată sentința.

Dana Mihaela Nicoleta Chiță, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnată acum zece luni de Curtea de Apel din Agrigento, sub președinția judecătoarei Wilma Angela Mazzara, la 23 de ani de închisoare, dar femeia speră la o reducere a pedepsei.

Crima brutală, care a șocat întreaga comunitate din Palma, s-a produs într-un apartament de pe Via Pietro Attardo. Era 11 iulie 2020, când cadavrul lui Marchese a fost descoperit de către carabinieri, legat la mâini și la picioare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu se mai știa nimic despre pensionar de câteva zile, așa că pompierii s-au deplasat la domiciliul acestuia. Când au deschis ușa de la intrare l-au văzut imediat pe bătrânul care era întins, legat și fără suflare.

carabinieri in via pietro attardo palma-2
Casa în care locuia Michelangelo Marchese și unde a fost găsit decedat

Încă de la prima inspecție medico-legală a trupului neînsuflețit, moartea naturală a fost exclusă. Autopsia, efectuată puțin mai târziu, a confirmat că pensionarul a fost ucis.

Ancheta, condusă de carabinierii de la Compania Licata și din Palma di Montechiaro, s-a concentrat imediat asupra badantei bătrânului.

Punctul de cotitură în anchetă a avut loc odată cu găsirea mașinii bătrânului în posesia unui recidivist din Canicattì, care a confirmat că femeia, după comiterea omorului, l-a contactat pentru a o ajuta să scape de mașină.

Potrivit reconstituirii, după ce l-a jefuit și l-a ucis pe bătrân, îngrijitoarea ar fi părăsit casa, fugind cu mașina victimei.

Distribuie acest articol