O „badantă” româncă, prima victimă a coronavirusului într-o mică localitate italiană. „Era o femeie fantastică”

Prima victimă a noului coronavirus din localitatea italiană Giove, provincia Terni din Umbria, este o româncă, a anunțat primarul localității, Alvaro Parca, care a transmis condoleanțe familiei îndurerate prin intermediul paginii Facebook a primăriei. Constantina Gurgu avea 64 de ani, lucra ca „badantă” la o bătrână de 94 de ani și era cunoscută și îndrăgită de foarte multă lume din mica localitate cu circa 1.900 de locuitori.

„Astăzi, din păcate, trebuie să anunțăm primul deces de coronavirus; doamna Constantina Gurgu nu a reușit să depășească atacul virusului și s-a stins în după-amiaza de azi. Avea 64 de ani”, a anunțat primarul Parca în jurul orei 21:00 de marți, 14 aprilie.

Alvaro Parca, primarul localității Giove

„Consider necesar să arăt tristețea comunității noastre transmițând cele mai sincere condoleanțe fiicei și familiei”, a mai adăugat edilul.

Potrivit surselor din presa italiană, localitatea Giove a fost declarată „zonă roșie” în urmă cu câteva zile și a fost pusă sub atentă supraveghere din partea autorităților competente. Alături de conaționala noastră, care a murit pe patul spitalului din Terni din cauza complicațiilor provocate de infecție, a fost diagnosticată cu COVID-19 și bătrâna asistată, precum și o rudă a acesteia din urmă. Ambele se află internate la această oră în același spital.

În urma acestui trist anunț despre decesul româncei noastre nu au întârziat să apară și nenumăratele mesaje de regret și condoleanțe din partea localnicilor care au cunoscut-o și apreciat-o pe „Titina”, cum o alintau ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Condoleanțe familiei, Titina era o doamnă din alte vremuri, mereu senină și cu un zâmbet pe buze pentru toți cei care-i ieșeau în cale. Te voi păstra în minte așa, ne vei lipsi”, a scris Alessio Ippoliti în comentarii.

„Cred că foarte mulți din Giove au ajuns să o cunoască pe Titina și cred că la fel de mulți ca și mine o considerau o concetățeană și o persoană bună. Îmi pare foarte rău! Ciao, Titina. R.I.P.”, a adăugat și Stefano Corvi.

„Cele mai sincere condoleanțe… Titina, te voi păstra mereu în inima mea”, a scris și Rosanna Tinè.

„Condoleanțe familiei! Titina era într-adevăr o femeie fantastică”, a ținut să precizeze și Agnese Secondi.

„Voi păstra pentru totdeauna dulcea amintire a Titinei. Ce tristețe!”, a mai scris și Consuelo Angeluzzi.