Badantă și bătrân salvați din flăcări în Italia. Apartamentul în care locuiau a luat foc

În seara târzie a zilei de duminică, 7 aprilie, un incident îngrijorător a avut loc în orașul Lecce din Puglia, unde un violent incendiu a izbucnit într-un apartament situat la etajul al patrulea al unui bloc de pe via Lupiae, chiar în fața Comandamentului Provincial al Carabinierilor.

Apartamentul era locuit de un bătrân în vârstă de 88 de ani și de badanta acestuia.

Panica și teama i-au cuprins pe vecini când flăcările au început să cuprindă locuința, amenințând siguranța întregii construcții.

Din nefericire, în momentul izbucnirii încendiului, bătrânul și badanta sa în vârstă de 45 de ani se aflau în apartament, relatează Lecce News.

Ambii au fost grav afectați de fumul dens și toxic emanat de incendiu, dar au ieșit la timp din locuința incendiată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ei au fost transportați de urgență, în cod roșu, la Spitalul Sacro Cuore di Gallipoli pentru îngrijiri medicale.

Reacția promptă și eficientă a echipelor de pompieri a fost crucială în limitarea pagubelor și în evitarea unui deznodământ tragic.

Trei echipe de pompieri de la Comandamentul Provincial din Lecce, au fost alertate rapid de către alți locatari ai clădirii și au intervenit pentru a stinge flăcările.

Eforturile lor susținute au reușit să controleze situația înainte ca incendiul să se extindă și mai mult.

Momentan, cauza exactă a incendiului rămâne neclară, dar primele investigații sugerează că focul ar fi izbucnit în dormitorul apartamentului.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile competente lucrează pentru a determina circumstanțele exacte care au condus la acest eveniment nefericit.