Badantă ucisă în Italia de bătrânul asistat după ce a încercat să abuzeze de ea. Pedeapsa primită de pensionar

Angelo Brogno, în vârstă de 84 de ani și originar din Acri, provincia italiană Cosenza din Calabria, a fost condamnat definitiv la ani grei de închisoare pentru că și-a ucis fără milă îngrijitoarea, informează ziarul online Gazzetta del Sud.

Potrivit procurorului-șef de la Parchetul din Cosenza, pensionarul ar mai fi rănit și în trecut o badantă care-l îngrijea, după ce a încercat să abuzeze fizic de ea.

Oribila crimă s-a petrecut în seara zilei de 8 iulie 2016, când Angelo Brogno a sunat la 112, la o oră târzie, pentru a solicita ajutor la casa sa din Acri.

Personalul medical și carabinierii sosiți la fața locului au găsit în fața casei corpul fără viață al îngrijitoarei lui Brogno, o femeie bulgară în vârstă de 58 de ani pe nume Temenuchka Nedelchev.

Femeia murise după ce a fost înjunghiată de mai multe ori, au constatat atunci anchetatorii. De asemenea, pensionarul avea și el diferite răni provocate tot prin înjunghiere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterioare investigații și analize criminalistice au scos la iveală faptul că între bătrânul de 84 de ani și badanta sa a început o luptă fizică în timp ce aceștia se aflau în casă, mai exact, în bucătărie.

Brogno a înjunghiat-o de mai multe ori pe Temenuchka cu un cuțit de bucătărie, iar aceasta a fugit, sângerând, în afara casei, apoi a căzut la pământ și în scurt timp a murit. Criminalul a așteptat apoi între circa cinci ore înainte să solicite ajutor.

Anchetatorii au constatat că pensionarul italian și-a provocat între timp și el diferite răni cu cuțitul, pentru a simula un atac din partea femeii bulgare, însă nu a reușit să înșele în acest fel experții medico-legali care au analizat dinamica înjunghierii.

În plus, pe corpul îngrijitoarei au fost găsite diferite semne care indicau că ar fi încercat să se apere de violența bătrânului, iar sub unghiile lui Brogno a fost găsit ADN-ul victimei.

La finalizarea anchetei, Parchetul din Cosenza l-a trimis în judecată pe bătrânul de 84 de ani (vârsta sa în prezent), iar după un lung proces și după ce a fost găsit vinovat de crimă în prima și cea de-a doua instanță, zilele trecute a sosit și condamnarea definitivă a acestuia.

Curtea de Casație a confirmat așadar condamnarea la 24 de ani de închisoare pentru pensionarul italian și a respins astfel recursul înaintat de avocatul care l-a apărat pe criminal.

„O crimă odioasă, săvârșită cu violență și luciditate”, a subliniat Mario Spagnuolo, procuror-șef la Parchetul din Cosenza.