Badante, menajere și bone în Italia, bonus între 400 și 600 de euro pentru lunile aprilie și mai

Lucrătorii casnici din Italia precum menajerele, îngrijitoarele și bonele vor primi un bonus de la 400 la 600 de euro pentru lunile aprilie și mai 2020, în condițiile în care programul lor de lucru a înregistrat o reducere de cel puțin 25% față de orele de lucru totale.

Conform celor specificate în proiectul decretului care va fi emis de guvernul italian, indemnizația nu va avea o valoare fixă, ci va fi cuprinsă între 400 și 600 de euro, în funcție de orele de lucru pierdute. În cazul în care lucrătoarea a suferit o reducere de 25% a programului de lucru, atunci va avea dreptul la o subvenție de 400 euro; dacă reducerea este mai mare, până la 100%, subvenția va ajunge până la un maxim de 600 de euro.

Dacă la 23 februarie lucrătoarea a avut unul sau mai multe contracte pe o durată totală care nu depășește 20 de ore pe săptămână, va primi 400 de euro pentru fiecare lună, pentru contractele care depășesc 20 de euro pe săptămână suma primită va ajunge la 600 de euro, (pentru fiecare lună în parte). Indemnizația nu se va aduna la declarația de venit anuală, scrie IPSOA.

Bonusul, în valoare de 400 sau 600 euro pentru lunile aprilie și mai, va fi primit de lucrătoarele casnice care nu locuiesc la domiciliul angajatorului.

De asemenea, această indemnizație va fi primită de lucrătoarele care beneficiază de „Reddito di cittadinanza” doar în condițiile în care suma primită este mai mică de 600 de euro.

Bonusul va fi plătit de INPS la cererea lucrătoarei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cererile pot fi depuse la birourile CAF – Patronat, din localitățile de reședință ale viitorilor beneficiari sau online în funcție de cum se va organiza fiecare regiune în parte.