Badantele române din Lecce împreună pentru Maria, femeia moartă și abandonată într-un spital după 3 ani de suferință

O femeie română în vârstă de 52 de ani care a decedat pe 13 decembrie la Nardò, provincia Lecce, va avea o  înmormântare demnă datorită unui preot italian care a organizat o colectă în acest scop. La apelul preotului, alături de alte persoane, au răspuns prompt foarte multe îngrijitoare românce din provincia respectivă, relatează manduriaoggi.it.

Don Riccardo Personè

La apelul lansat de don Riccardo Personè au răspuns foarte multe persoane, știrea că se strâng bani pentru o femeie română al cărui corp era abandonat la morga spitalului s-a răspândit în grabă și printre badantele românce care sunt câteva sute în zona respectivă. Și astfel, după aproape o lună jumătate, Maria, va avea o înmormântare demnă așa cum se cuvine oricărui creștin, de aici sau de departe.

Banii necesari pentru funeraliile femeii, 1500 de euro, au fost colectați de la mulți credincioși, generoși, tăcuți și discreți. Miercuri, înmormântarea va fi sărbătorită în camera mortuară „Vito Fazzi” din Lecce. Apoi corpul va fi transferat la cimitirul din Lecce.

Emoționanta poveste a Mariei 

Povestea Mariei, cunoscută cu ajutorul presei italiene, a emoționat întreaga comunitate. O femeie de origine română, Maria, în vârstă de 52 de ani, a fost victima unui accident casnic în 2015, în timp ce era la Nardò, orașul din Italia unde venise să lucreze. De atunci, în stare de inconștiență, femeia a rămas în unitatea sanitară de îngrijire pe termen lung, singura care exista încă în fostul spital din oraș și al cărui capelan era don Riccardo. Apoi, după o deteriorare a stării sale de sănătate – Maria nu și-a recăpătat pe deplin conștiința – a fost transferată într-o altă structură, la Lecce, unde a murit pe data de 13 decembrie anul trecut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Don Riccardo o știa, o văzuse timp de peste doi ani de zile în patul în care zăcea. Nu a reușit niciodată să-i vorbească, dar cei care îl cunosc știu cât de mult s-a rugat pentru ea. În ultimele zile a fost lansat apelul: preotul a încercat să ia legătura cu soțul și fiul Mariei care sunt în România. Dar poate fiindcă sunt foarte săraci sau poate că nu sunt interesați, nu au răspuns căutărilor. Atunci, don Riccardo Personè nu s-a gândit de două ori și a cerut ajutor comunității, celor din jurul său, pentru a găsi banii necesari înmormântării Mariei. După câteva zile suma de bani necesară era strânsă.

Multe persoane au răspuns cu generozitate dar știrea a avut un neașteptat ecou în marea rețea WathsApp a îngrijitoarelor românce care sunt câteva sute în zona Lecce, spune preotul. Acestea au fost primele și cele mai multe care au trimis la pușculița Mariei 10, 20 sau chiar mai mult de euro. Alături de persoane italiene care li s-au alăturat, au făcut posibil ca Maria, conaționala lor, să fie înmormântată cum se cuvine, cu preot, cu o slujbă creștină, chiar dacă asta se va întâmpla la mii de kilometri depărtare de casă.