Bagajul de mână în avion și bagajul de cală. Restricții impuse de principalele companii aeriene

Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în vedere anumite cerințe de securitate referitoare la bagajele dumneavoastră.

Lichidele în bagajul de mână și cel de cală

Lichidele din bagajul de mână (aerosoli, băuturi, pastă de dinți, creme și geluri de uz cosmetic etc.) trebuie să fie transportate în recipiente de maxim 100 ml, ambalate într-o pungă transparentă din plastic cu capacitatea de maxim 1 l. Recipientele cu o capacitate mai mare de 100 ml trebuie transportate în bagajul de cală. Restricția referitoare la volum nu se aplică medicamentelor și alimentelor pentru copii.

Lichidele scutite de taxe vamale, cumpărate din aeroporturi sau de la companii aeriene

Lichidele cumpărate în aeroporturi sau în avion pot fi transportate ca bagaj de mână, atâta timp cât rămân sigilate, alături de chitanță, în ambalajul de siguranță (prevăzut cu o margine roșie), furnizat în momentul achiziționării.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu puteți deschide ambalajul de siguranță înainte de a ajunge la destinația finală. Cu toate acestea, ofițerii vamali pot fi nevoiți să deschidă ambalajele și sticlele în vederea efectuării controlului de securitate. Dacă se întâmplă acest lucru și aveți un zbor de legătură în alt aeroport, informați ofițerii de securitate, pentru ca substanțele lichide să fie resigilate într-un nou ambalaj de siguranță.

Nu aveți voie să transportați în cabină niciun obiect ascuțit care ar putea fi folosit ca armă

De exemplu tirbușon, cuțit, foarfece de anumite dimensiuni. Acestea trebuie transportate în bagajul de cală.

Este interzis transportul de substanțe explozive și inflamabile (ex. artificii, vopsele în recipiente sub presiune de tip aerosol, alte substanțe inflamabile și toxice precum acizii). Acestea nu sunt acceptate nici în bagajul de mână, nici în cel de cală.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, nu puteți lua la bordul aeronavei niciun fel de arme.

Informați-vă înainte de călătorie!

Limitele referitoare la dimensiunea bagajului de mână și la numărul de bagaje pe care le puteți transporta sunt stabilite de companiile aeriene. Din motive de securitate, toate bagajele sunt scanate sau verificate înainte de a trece în zona de securitate a aeroportului.

Principalele companii aeriene și regulile bagajelor de mână și de cală

Care sunt bunurile interzise în bagajul de cală sau de mână de compania aeriană TAROM puteți afla aici: www.tarom.ro/informatii-pasageri/bagaje

Informații despre bagajele cu care puteți călători în avioanele companiei WIZZ AIR puteți afla aici: wizzair.com/ro-ro/informatii-si-servicii/informatii-calatorie/bagajul

Politica bagajelor la RYANAIR o puteți afla aici: ryanair.com/hc/ro/articles/360017824658.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20