Italia: copil român în vârstă de 11 ani rănit grav în timp ce traversa strada

Un băiat român în vârstă de 11 ani a fost lovit de un autoturism Ford Fiesta în seara zilei de duminică, 2 septembrie, în Via Cristoforo Colombo din Roma, la intersecția cu Viale Europa. Grav rănit, a fost transportat de urgență la spitalul „Bambino Gesù” din capitala italiană, informează Corriere della Sera.

Conform primelor reconstituiri ale poliției locale, care a trimis la locul accidentului trei patrule de agenți, băiatul traversa strada împreună cu fratele și tatăl său într-o zonă fără trecere de pietoni și slab luminată. Șoferul mașinii, un tânăr în vârstă de 22 de ani, declară că l-a văzut sărindu-i brusc în fața mașinii și i-a fost imposibil să evite impactul. Băiatul român a rămas puțin mai în urma fratelui și a tatălui său, căzând victimă tragicului accident care ar fi putut avea urmări dramatice.

Șoferul autoturismului, în stare de șoc, a sunat la 118 chemând ambulanța și personalul sanitar de la care a primit și el ajutor, deoarece, în urma evenimentului rutier s-a simțit brusc rău.

O succesiune neîntreruptă de accidente – aproape două pe zi, 290 în primele șase luni ale anului – fac din Cristoforo Colombo, cel mai periculoasă stradă din capitala italiană.