Un băiețel român de 12 ani este noul primar junior al unei localități din Italia

Noul primar junior al localității Troina din Sicilia este Robert Plăcintă, de origine română, în vârstă de 12 ani. Robert se află împreună cu familia de 8 ani în Italia și este elev la școala gimnazială „Don Bosco”. El a primit această funcție în urma votului celor 16 consilieri juniori ai primăriei din localitate, relatează enna.gds.it

Marți, 16 aprilie, în cursul după amiezii, a avut loc ședința convocată de președintele consiliului, Gaetano Monastra, în sala de consiliu a clădirii municipale din Troina, în cadrul proiectului de participare activă a generațiilor tinere în viața publică a comunității. Cei 16 colegi consilieri au decis că cel mai potrivit să reprezinte și să apere drepturile copiilor din localitate este Robert Plăcintă, băiețel originar din România.

„Mulțumesc consilierilor, profesorilor mei și tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în ciuda naționalității mele diferite”, a spus Robert. „Sunt de naționalitate română, iar faptul că am fost ales de colegii mei arată cât de inteligenți sunt aceștia și că ignoră prejudecățile care nu pot face decât rău.”

Primarul localității Troina, Fabio Venezia, a declarat în același context: „În această după amiază am scris o frumoasă pagină într-un moment al istoriei noastre în care vântul intoleranței suflă din ce în ce mai tare. Alegerea făcută de copii reprezintă un mesaj minunat, este rezultatul educației școlare primite și al valorilor transmise în cadrul familiilor. Sper ca din această experiență să se poată naște viitorul primar al localității noastre.”

Robert Plăcintă, 12 ani, noul primar junior al localității Troina din Sicilia. Foto: enna.gds.it