Bărbat din Italia, concediat pentru că a înjurat de cele sfinte în timpul serviciului

Franco, un lucrător la un call center situat pe via di Corticella din Bologna, în Emilia-Romagna, a fost concediat la data de 30 noiembrie 2023 pentru blasfemie în timpul serviciului.

Potrivit ziarului La Repubblica, incidentul s-a produs când sistemele informatice utilizate pentru gestionarea apelurilor au cedat de mai multe ori, determinându-l pe Franco să-și piardă răbdarea.

„Se întâmplă des, sistemul mi s-a blocat și m-am enervat. Apoi am cerut scuze. Am 55 de ani și lucrez aici de opt ani.

E rușinos să fiu concediat pentru o blasfemie. Unde mă duc să lucrez la vârsta mea?”, a explicat Franco, zilele trecute.

Bărbatul nu s-a dat bătut însă și nu numai că a apelat la un sindicat, dar a câștigat și susținerea colegilor săi, care au făcut trei zile de grevă pentru a convinge conducerea companiei să-l reangajeze.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Recenta concediere a angajatului de la call center-ul din Bologna a fost o decizie necesară pentru a proteja compania și angajații săi, care se străduiesc zilnic să ofere un serviciu de calitate clienților noștri.

Această calitate nu poate fi compromisă prin utilizarea unui limbaj ofensiv sau comportamente nepotrivite”, au transmis reprezentanții companiei Covisian, care operează call centerul.

Compania a apreciat faptul că lucrătorul și-a recunoscut greșeala și s-a angajat să evite repetarea incidentului, motiv pentru care a decis, în acord cu sindicatele, să accepte cererea de reintegrare, cu efect imediat, după finalizarea procedurilor necesare.

Decizia inițială de concediere a provocat o serie de reacții și greve. Sindicaliștii de la CGIL au descris măsura ca fiind „din anii ’50” și au vorbit despre un „climat de teroare”.

Înainte de anunțul reintegrării, și primarul din Bologna, Matteo Lepore, a intervenit cu următoarea declarație:

„Dacă voi avea timp, cu siguranță voi trece pe acolo, pentru că nu am ignorat niciodată cererile din lumea muncii. Sper ca problema să se rezolve înainte ca primarul din Bologna să fie nevoit să participe la un greva lucrătorilor pentru o concediere din cauza unei blasfemii”.

Aceste cuvinte au prevestit cumva decizia companiei referitoare la lucrătorul Franco.

În urmă cu două luni, Covisian a concediat o altă lucrătoare de la același sediu, în acel caz pentru o jignire rostită într-un apel cu un client pe care angajata credea că l-a încheiat.

- Continuarea după publicitate -

Pentru acea situație, compania a oferit un stimulent financiar și a confirmat sancțiunea.

@rotalianul